Cazanciuc: Nu legalizăm ŞPAGA pentru medici, dar se poate reglementa în LEGEA PACIENTULUI aflată în Parlament

| 09 sep, 18:05

Robert Cazanciuc, Ministrul Justiției, a declarat că șpaga pentru medici nu se va legaliza ”sub nicio formă”, dar în Parlament există un proiect al Legii pacientului în care poate fi inclusă orice prevedere privind contribuții suplimentare pentru persoanlul medical.

"În momentul de faţă avem în Parlament un proiect de lege, Legea pacientului, care are această dispoziţie încă din 2003.(...) În practică, după 2003, nu au fost elaborate norme de aplicare a acestei legi aşa cum cerea legea la vremea respectivă pentru a lămuri înţelesul unor termeni din lege. Cred că este momentul, la nivelul Parlamentului, să se lămurească înţelesul unor termeni din lege. Nu se pune problema sub nicio formă de a se legaliza şpaga, nu avem în lucru un asemenea proiect de act normativ în momentul de faţă",a declarat Ministrul Justiției, la finalul ședinței de miercuri a Guvernului.

Cazanciuc a mai adăugat că ar trebui creat un cadru în care și medicii și pacienții să știe clar ce drepturi și ce obligații au.

Acesta a mai explicat că proiectul de lege aflat în Parlament prevede condițiile în care medicul se poate folosi de infrastructura sistemului sanitar pe baza unor tarife stabilite, afişate şi agreate, astfel încât, dacă un pacient doreşte accesul la un medic anume să o poată face contra-cost sau pe baza unei proceduri prestabilite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ