Cazul fetiței de 8 ani luate de acasă cu mascații. Procurorul general: Copilul nu va părăsi țara

| 24 iun, 09:02

Procurorul general Bogdan Licu a declarat, luni dimineață, că ​Sorina, fetița de 8 ani luată cu mascații din familia unor asistenți maternali din Baia de Aramă, nu va părăsi țara până când nu se va asigura că îi va fi respectată integritatea fizică, cât și, mai ales, cea psihică.

Procurorul general a anunțat, de asemenea, că la Secția de anchetare a magistraților a fost deschis un dosar penal privind modul în care a acționat procuroarea care a intervenit pentru a o lua pe fetiță din casa asistenților maternali, Bogdan Licu spunând că această oră la Parchetul Curții de Apel Craiova a ajuns o echipă de anchetă.


Procurorul general a afirmat că, pe lângă ancheta penală declanșată vineri în acest caz, examinează toate posibilitățile pe care le prevede legea, respectiv Codul de procedură penală, pentru ca fetiței să îi fie respectate și restabilite drepturile.

"Acest copil nu trebuie să părăsească țara până când nu ma asigur că sunt îndeplinite toate condițiile pentru a-i fi respectate atât integritatea fizică, cât și, mai ales cea psihică", a declarat procurorul general Bogdan Licu.

Procurorul general a anunțat, de asemenea, că la Secția de anchetare a magistraților a fost deschis un dosar penal privind modul în care a acționat procuroarea care a intervenit pentru a o lua pe fetiță din casa asistenților maternali, Bogdan Licu spunând că această oră la Parchetul Curții de Apel Craiova, unde lucrează procuroarea, a ajuns o echipă de anchetă.
Fetița a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce a fost înfiată de o familie din Statele Unite.
Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!", dar și cum la un moment dat este târâtă de către procurorul care a coordonat intervenția.
Imediat după ce fetița a fost luată din casă a apărut un val de nemulțumiri legat de modul în care a fost luată fetița, împotriva voinței ei.
Asistenta maternală care a avut grijă de fetița luată din casă de mascați, la Baia de Aramă, susținea că nu a refuzat adopția copilei și a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat că a cerut o anchetă pentru stabilirea tuturor detaliilor privind intervenția în cazul fetiței din Mehedinți și a precizat că își cere scuze public pentru că minora a trecut printr-o astfel de situație.

"Nu tolerez abuzuri și nu voi acoperi greșeli. Prin urmare, încă de vineri după-amiază în cadrul Secției pentru Investigarea Magistraților a fost constituit un dosar penal caree are ca obiect cercetarea împrejurărilor prezentate în mass-media. Până la acest moment nu am dorit să facem public acest lucru din rațiuni ce țin de managementul dosarului", a afirmat Licu.

El a spus că la această oră la Parchetul Curții de Apel Craiova, unde lucrează procuroarea, a ajuns o echipă de anchetă și vor fi verificate "absolut toate faptele care au dus la această situație nefericită”.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ