Cazul Șova modifică regulamentul Senatului, cum se va vota în privinţa ridicării imunităţii senatorilor

| 31 mar, 18:24

Plenul Senatului a modificat marți articolul 173 din Regulamentul Camerei superioare a Parlamentului în sensul în care acest for hotărăște asupra cererilor primite din partea Justiției cu votul secret al majorității senatorilor prezenți.

Hotărârea de modificare a Regulamentului Senatului a fost adoptată cu 109 voturi pentru, o abținere și un vot împotrivă.

Vechea formulare a art. 173 din Regulament stipula că "Senatul hotărăște asupra cererii cu votul majorității membrilor săi". Articolul completat prevede că "Senatul hotărăște asupra cererii cu votul secret al majorității senatorilor prezenți".

Senatorii Ioan Ghișe și Cristiana Anghel au solicitat ca modificarea să vizeze "majoritatea senatorilor prezenți la vot", respectiv "majoritatea celor care votează".

"Eu nu voi avea nevoie de legea aceasta, dvs veți avea", a spus Cristiana Anghel.

Președintele de ședință, Ioan Chelaru, a precizat că formularea propusă plenului de Comisia pentru Regulament este susținută de prevederile constituționale.

"Pentru a pune punct discuțiilor pe acest subiect, dau citire art. 76 alin. (2) din Constituție: 'Legile ordinare și hotărârile se adoptă cu votul majorității membrilor prezenți din fiecare Cameră'. Putem să discutăm până mâine acest lucru. Este foarte clar din acest punct de vedere", a explicat Chelaru.

 

Citeşte şi: PNL a cerut Senatului reconsiderarea votului în cazul Dan Sova. Solicitarea nu a fost admisă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ