Cazul Sorinei: Audieri maraton în scandalul adopţiei fetiţei de 8 ani

| 25 iun, 10:41

Corpurile de control ale Autorităţii Naţionale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție şi Agenției Naționale pentru Plăți şi Inspecție Socială fac audieri, în Dolj și Mehedinți, în scandalul adopției Sorinei, fetița luată cu mascații din casa în care a crescut.

Procurorul general Bogdan Licu a transmis o ordonanţă Tribunalului Mehedinţi prin care cere interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţa de 8 ani şi una Curţii de Apel Craiova, prin care cere revizuirea sentinţei de încuviinţare a adopţiei internaţionale a minorei.

Prin acţiunea formulată s-a solicitat şi obligarea părinţilor adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioada de 3 luni”, informează Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Totodată, printr-o acţiune separată adresată Curţii de Apel Craiova a fost formulată, tot luni, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se „schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată şi suspendarea executării acestei hotărâri”.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ