CCR a admis sesizarea USR privind modificările aduse legii cadastrului

| 31 ian, 19:05

Reprezentanţii USR au precizat că judecătorii CCR au admis sesizarea lor asupra modificărilor aduse legii cadastrului şi publicităţii imobiliare şi au susţinut că magistraţii Curţii au susţinut că modificările aduse de PSD şi PNL Legii cadastrului au fost adoptate cu încălcarea Legii fundamentale şi pun în pericol proprietăţile românilor. Curtea Constituţională argumentează că legea a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului.

 

„A admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de un număr de 44 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al Partidului Uniunea Salvati Romania din Camera Deputaţilor, precum şi de un număr de 12 deputaţi neafiliaţi şi a constatat că Legea privind completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996 este neconstituţională, în ansamblul său.
În esenţă, Curtea a reţinut că, între forma legii propusă de iniţiatori, dezbătută şi respinsă de Senat, şi forma adoptată de Camera Deputaţilor, există o serie de diferenţe semnificative de conţinut juridic, de natură să conducă la o viziune substanţial diferită a Camerei decizionale, în privinţa obiectului de reglementare iniţial al legii. Senatul, ca primă cameră sesizată, nu a avut posibilitatea să dezbată şi să se exprime prin vot cu privire la domeniul de reglementare al amendamentelor adoptate de Camera Deputaţilor, fiind prin urmare exclus din procesul legislativ.
În aceste condiţii, Curtea a apreciat că legea criticată nu respectă principiul bicameralismului, fiind adoptată cu încălcarea prevederilor art. 61 alin. (2) şi art. 75 din Constituţie”, precizează CCR, în comunicatul de presă.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ