CCR: Confiscarea extinsă nu se aplică asupra bunurilor dobândite înainte de 2012

| 17 ian, 15:01

Curtea Constituțională a României a decis că măsura confiscării extinse prevăzută în Codul penal nu se aplică asupra bunurilor dobândite înainte de 2012, respectiv de la momentul intrării în vigoare a Legii nr.63/2012.

CCR a admis joi, cu majoritate de voturi, o excepție de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.112 (1) alin.(2) lit.a) din Codul penal sunt constituționale "în măsura în care confiscarea extinsă nu se aplică asupra bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a Legii nr.63/2012 pentru modificarea și completarea Codului penal al României și a Legii nr.286/2009 privind Codul penal".

Citeşte şi: Sorin Roşca Stănescu, avertisment NEGRU pentru şeful CCR: Sistemul îi va lua gâtul

Curtea a fost sesizată cu o excepție de neconstituționalitate a dispozițiilor art.112(1) alin.(2) lit.a) din Codul penal, articol care prevede: "Confiscarea extinsă se dispune dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții: a) valoarea bunurilor dobândite de persoana condamnată, într-o perioadă de 5 ani înainte și, dacă este cazul, după momentul săvârșirii infracțiunii, până la data emiterii actului de sesizare a instanței, depășește în mod vădit veniturile obținute de aceasta în mod licit".

CCR s-a mai pronunțat în luna iunie 2014 asupra confiscării extinse și a hotărât că această măsură se aplică bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a Legii 63/2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ