Gabriela Firea, PSD: PNL este un partid iresponsabil, disperat să ajungă la putere

| 29 dec, 2014

Purtătoarea de cuvânt a PSD, Gabriela Firea, a salutat luni decizia Curții Constituționale (CCR) referitoare la legea bugetului pe 2015 și a acuzat PNL că este "un partid iresponsabil, disperat să ajungă la putere, dispus să blocheze funcționarea statului pentru atingerea acestui obiectiv.'

"PNL a făcut tot posibilul pentru a bloca funcționarea normală a instituțiilor publice începând cu luna ianuarie. Acesta este singurul motiv pentru care peneliștii au atacat la CCR bugetul pentru anul 2015, pentru că niciun politician responsabil nu s-ar opune majorărilor salariale din Educație și Sănătate, sau reducerii unor taxe precum TVA în turism sau cea pentru construcții speciale, precum și menținerea la cote reduse a altora, cum ar fi CAS la angajator sau TVA la pâine", a precizat Firea, într-un comunicat de presă.

Purtătoarea de cuvânt a PSD a adăugat că "pentru a-și atinge un obiectiv politic meschin", PNL a pus în pericol un buget "lăudat de mulți analiști economici, un buget creat pentru continuarea creșterii economice și care totodată nu uită de necesitatea adoptării unor măsuri de dreptate socială".

Citeşte şi: CCR a respins sesizarea PNL: Legea bugetului pe 2015 este CONSTITUŢIONALĂ

"Noi am spus încă din toamnă că PNL nu este de acord cu majorarea pensiilor și iată că am avut dreptate. Chiar și din opoziție, au încercat să blocheze indexarea pensiilor cu 5% prin contestarea bugetului pe 2015 la CCR. În eventualitatea unei decizii de neconstituționalitate, banii prevăzuți pentru această măsură nu ar fi putut fi folosiți. Salutăm decizia CCR. Din păcate, chiar dacă judecătorii constituționali au respins această sesizare, un lucru este clar: PNL este un partid iresponsabil, disperat să ajungă la putere, dispus să blocheze funcționarea statului pentru atingerea acestui obiectiv', a susținut luni Gabriela Firea.

CCR a decis luni că este constituțională legea bugetului de stat pe anul 2015, după ce a respins sesizarea PNL.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat la finalul ședinței că actul normativ este constituțional în raport de criticile formulate și că legea va fi trimisă luni președintelui României pentru promulgare.

"Această nedepunere a legii bugetului în Parlament la termen nu este sancționată nici de legea pe care ei o invocă și nici de Constituție. Deci nu putem noi să inventăm sancțiuni pentru faptele Guvernului sau Parlamentului. (...). Noi astăzi trimitem legea la Președinție pentru promulgare. (...) Criticile care au fost aduse acestei legi nu pot fi considerate ca încălcări ale Constituției ", a explicat șeful CCR.

Tag-uri: ccr, Gabriela Firea, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 ian, 23:31
feritata
Aceasta obraznicatura blonda in loc sa-si vada de treaba pentru care o platim,se ocupa numai cu denigrarea opozantilor gastii de corupti de la guvernare si isi etaleaza vasta cultura generala folosind un vocabular de mahala! In loc sa caute paiul din ochii altora,mai bine ar vedea barna din ochii ei,fiindca nu am auzit prea multa lume sa-i laude familia!!
29 dec, 2014
iliescovici
INCA O BASINA IASA DIN GURA EI.
In afara de cretinisme nu am auzit nimic de la fraiera asta.
Vreau sa stiu pentru ce platesc cetatwnii Romaniei aceste creaturi.
Probavil stie cu siguranta care este diferenta dintre impozit 16 % si impozit 17% sua intre fix si variabil, si vrea sa il transpuna in limbajul de lemn utilizat.
Dorianta mea este: ¸Tato du-te la cratita ca maninci banii oamenilor degeaba. Dar cred ca te doare in cot de asta.
30 dec, 2014
tyrex
Cretin si iresponsabil esti tu bai analfabetule, ciumat portocaliu. Fe meia asta spune adevarul gol golut ca acesti nemernici din PNL au tradat USL-ul absolut aiurea s-au dat cu voi kriminalii portocalii ca sa-l pupe-n kur pe bashinescu si acum in disperare de cauza ca au pierdut pe toate fronturile nu fac altceva decit s a se rabune ca idiotii culmea pentru prostia lor. Bai handicapatule ura asta viscerala imbecila e linia portocaliilor iar daca maine guvernul de la putere v-ar face sa traiti ca belferii la nivelul Danemarcei sau Suediei tot a-ti fac e spume la gura sa-i dati jos. Gandirea voastra tulburata de fanatism este incapabila sa intelega ca si alti pot conduce si chiar mai bine decit gasca voastra de kriminali aruncati afara de popor cu un scor naucitor sau nu-ti mai amintesti. Ciocul mic ca esti rdicol si fa tu ca cetatenii romani sa pleasca jegurile tale portocalii . Ai nevoie urgent de un psihiatru.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ