CCR dezbate miercuri sesizarea referitoare la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară

| 04 iul, 10:45

Judecătorii CCR dezbat, miercuri, sesizarea PNL şi USR referitoare la modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, care prevede înfiinţarea unei secţii speciale pentru investigarea faptelor comisie de magistraţi, scrie Mediafax.ro.

Curtea Constituţională are pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, obiecţie formulată de un număr de 97 deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal, Grupului parlamentar al Uniunii Salvaţi România, precum şi deputaţi neafiliaţi.

"În opinia noastră cererea de reexaminare formulată de Preşedintele României evidenţiază aspecte care necesitau o analiză aprofundată în cadrul dezbaterilor parlamentare", susţin iniţiatorii sesizării.

Mai multe articole au fost declarate ca fiind neconstituţionale în sesizare, printre care şi Art. I pct. 45 din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, care introduce o secţiune prin care este înfiinţată şi reglementată o secţie pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, încalcă prevederile art. 16 din Constituţie şi art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

"Nu au fost oferite explicaţii pentru necesitatea înfiinţării unei astfel de structuri. O structură specială este justificată doar în măsura în care ar exista o problemă specială. Se induce astfel ideea că ar exista o problemă de infracţionalitate în cadrul magistraţilor, care ar necesita o atenţie specială. Nu există o astfel de măsură pentru parlamentari, nu există o astfel de măsură pentru membrii Guvernului, nici pentru funcţionari, nici pentru oricare altă categorie profesională. Nu există nicio justificare pentru care magistraţii ar fi supuşi unui tratament special. Dacă justificarea ar fi aceea a protecţiei magistraţilor, atunci o astfel de explicaţie este cel puţin necredibilă şi de natură a naşte suspiciunea că, în realitate, ascunde altceva", se mai precizează în sesizarea de neconstituţionalitate înaintată Curţii Constituţionale a României de către PNL şi USR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ