CE a declanşat două proceduri de infringement în cazul României pentru neimplementarea legislaţiei privind azilul

| 23 sep, 14:51

Comisia Europeană a anunţat miercuri că a trimis României două scrisori de notificare oficială pentru necomunicarea implementării a două directive europene privind sistemul european de azil, informează un comunicat al executivului comunitar.

În total, Comisia Europeană a adoptat 40 de decizii de infringement pentru a face să funcţioneze sistemul european de azil, în cazul a 19 ţări. 

România a primit, alături de alte 18 ţări, scrisori de notificare oficială privind necomunicarea transpunerii Directivei privind procedurile de azil şi a Directivei privind condiţiile de primire, ambele din 2013. Scrisoarea de notificare oficială este primul pas din procedura de infringement, iar statele au la dispoziţie două luni pentru a notifica CE că au implementat legislaţia în cauză. 

Singurele ţări care au primit avize motivate, etapa a doua a procedurii de infringement, sunt Spania şi Bulgaria, în legătură cu aplicarea unei alte directive din 2011.

Tag-uri: azil, infrigement, romania
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ