Ce a pățit primarul UDMR care a arborat steagul Ungariei pe primărie

| 29 mar, 13:20

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins, luni, apelul formulat de primarul comunei Mădăraș împotriva sentinței Tribunalului Harghita care a dispus amendarea primarului comunei Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei, scrie Dan Tanasă pe blogul său.

În februarie, Tribunalul Harghita a admis acțiunea Prefectului Județului Harghita și a dispus amendarea primarului comunei Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei.

Primarul UDMR din Mădăraș, județul Harghita, Biró László, a fost obligat definitiv, încă din iulie 2014, să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe sediul primăriei (detalii aici). În prealabil, Biró fusese amendat de prefect de două ori, la sesizarea subsemantului, pentru faptul că arborează în mod permanet drapelul Ungariei pe sediul primăriei.

Decizia Curții de Apel Târgu Mureș este definitivă și nu mai poate fi atacată. Primarul UDMR din Mădăraș este obligat acum, definitiv, să plătească o amendă foarte mare pentru refuzul de a da jos drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada Primăriei Mădăraș.

Cuantumul exact al amenzii va fi stabilit de către Tribunalul Harghita însă suma va depăși 40.000 de lei vechi, având în vedere sentința de la fond și faptul că nici la această dată primarul UDMR din Mădăraș nu a dat jos cele două steaguri de pe fațada primăriei.

Mai multe detalii, pe dantanasa.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ