Ce alternative are Steaua

| 31 mai, 2013

Echipa din Ghencea nu este doar deținătoarea celui mai strălucitor palmares din fotbalul românesc. Steaua este cel mai iubit club din România și totodată o marcă care depășește în notorietate și prestigiu multe branduri de renume. Toate acestea fac din clubul patronat încă de Gigi Becali o ofertă atractivă pentru orice cumpărător, fie el și din zona politicului.

Câștigătoare a titlului cu numărul 24, Steaua se găsește astăzi într-un moment de cumpănă, după ce patronul său a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, iar zvonurile despre vânzarea iminentă a echipei sunt tot mai puternice.

Echipa din Ghencea nu este doar deținătoarea celui mai strălucitor palmares din fotbalul românesc. Steaua este cel mai iubit club din România și totodată o marcă care depășește în notorietate și prestigiu multe branduri de renume.

Toate acestea fac din clubul patronat încă de Gigi Becali o ofertă atractivă pentru orice cumpărător, fie el și din zona politicului. Iar dacă această ofertă se va concretiza, nu e exclus ca formațiunea roș-albastră să încapă, evident prin interpuși, pe mâinile unui partid politic, interesat să crească în sondaje, prin intermediul unei Stele transformată în vehicul electoral. Mai ales dacă, asemenea PDL, acel partid se confruntă cu un deficit uriaș la capitolul imagine publică și se dovedește incapabil să își asigure pe cont propriu reînscrierea pe un trend ascendent în preferințele alegătorilor.

Judecând însă la rece, Steaua n-ar avea nevoie să fie scoasă la vânzare. Desigur, vulcanicul său patron ar putea să nu mai fie în stare să o finanțeze. Dar gruparea din Ghencea a ajuns la un nivel la care ar putea, cel puțin teoretic, să își asigure și singură nu doar supraviețuirea financiară, ci chiar prosperitatea la acest capitol.

Este în fond ceea ce fac toate marile cluburi europene. Pentru că fotbalul este nu doar un spectacol sportiv. Este o afacere. Din care, cu strategia potrivită de marketing, pot să iasă bani frumoși.

Or, Steaua are în acest moment toate datele de care are nevoie. Are un renume puternic, are o panoplie de trofee de invidiat și, foarte important, are perspectiva de a juca în grupele Ligii Campionilor. Adică de a primi câteva zeci de miloane de la UEFA, plus sume deloc de neglijat din contracte de publicitate. După calculele care îi aparțin chiar lui Gigi Becali, ar fi vorba de aproximativ 30-40 de milioane de euro.

Cu o asemenea sumă la dispoziție, Steaua ar avea o liniște de invidiat din punct de vedere financiar. Până la o calificare în grupele Ligii Campionilor, gruparea din Ghencea are nevoie însă de trei victorii: două în tururile preliminare și una în play-off.

Este o misiune fără îndoială dificilă. Dar Steaua are o șansă serioasă, cu atât mai mult cu cât de la ultimul membru al staff-ului tehnic și până la jucători și antrenori, toată lumea va fi conștientă că o calificare este singura alternativă prin care echipa se poate salva, evitând să ajungă un simplu instrument de propagandă electorală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ