Ce amendă riscă România după netranspunerea Directivei UE privind spălarea banilor?

| 25 iul, 16:46

Directiva Europeană 2015/849 privind combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului a fost implementată de România cu o întârziere de doi ani.

Procesul deschis României de Comisia Europeană pentru netranspunerea Directivei Europene 2015/849 privind combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului merge mai departe la Curtea de Justiție a UE (CJUE), deoarece întârzierea este foarte mare, explică surse din MAE pentru Ziare.com.

Un calcul estimativ, realizat de Ziare.com, arată că România riscă să plătească o amendă de aproximativ 4,5 milioane de euro. Cate 6.000 euro pentru fiecare zi de întârziere.

Directiva a fost implementată recent, după doi ani de întârziere, prin Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial săptămâna trecută și este în vigoare din 21 iulie 2019.

Tag-uri: spălare de bani
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ