Ce anunță cutremurele mici produse în ultimele zile în România. Anunțul expertului seismolog

| 01 feb, 09:20

Seismologul Ion Ilieș a explicat ce riscuri comportă seria de cutremure de mică intensitate care s-au produs în ultimele zile în România.

În perioada 21 — 29 ianuarie, seismologii români au înregistrat mai multe zile la rând cutremure de pământ cu magnitudinea de până la 3 grade pe Richter.

Ultimul s-a produs pe data de 29 ianuarie, la Constanța, având magnitudinea de 2,4 grade și epicentrul la o adâncime de 5,6 km.

Potrivit șefului Centrului de Seismologie Experimentală al Institutului de Geologie și Seismologie al Academiei de Științe a Moldovei, Ion Ilieș, citat de Sputnik, aceste cutremure din România nu depășesc cadrul normal. Mai mult decât atât, savantul afirmă că în prima lună a anului 2018 activitatea seismică în Vrancea chiar a fost chiar în scădere.

„Ianuarie a fost chiar mai liniștit din punct de vedere seismic decât lunile precedente. În prima lună a acestui an au fost înregistrate opt cutremure cu magnitudinea sub 3 grade. Până acum erau 14 seisme pe lună cu magnitudinea de la 3 la 4 grade. Aceasta înseamnă că regimul seismologic al Vrancei este în limita normalului ", a comunicat seismologul.

Ion Ilieș a adăugat că această serie de cutremure mici nu prevestește un cutremur puternic. De aceea nu trebuie să acordăm prea multă atenție zvonurilor, care nu fac decât să creeze o stare de nervozitate în societate.

„Dacă s-ar produce seisme cu o magnitudine mai mare de 5 grade și acestea s-ar repeta frecvent, atunci am putea vorbi de iminența unui cutremur puternic. Noi însă, de atâția ani, atestăm un regim seismic obișnuit", a conchis specialistul.

Tag-uri: cutremur, seism, Vrancea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ