Ce au în comun și ce au diferit camerele terminalelor Huawei

| 01 sep, 17:49

Știai că litera “P” din seria P de la Huawei vine chiar de la cuvântul “photography”? Fotografia este un aspect foarte important pentru terminalele fabricate de acest producător chinez și cei mai mulți fani ai companiei susțin faptul că și terminalele de buget sunt destul de remarcabile din acest punct de vedere.

Dar totuși, cât de mult se aseamănă și în primul rând, cât de mari sunt diferențele între telefonul pentru toate buzunarele - Huawei P30 lite, terminalul standard al seriei - Huawei P30 și vedeta anului 2019 - Huawei P30 Pro?

La lansarea pe piață a celor trei terminale care fac subiectul acestui articol, Huawei a propus un preț de 369 euro pentru Huawei P30 lite, 749 euro pentru Huawei P30 și 999 euro pentru Huawei P30 Pro. De aceea, la o investiție de aproape de trei ori mai mare, nu ar trebui să ne mire dacă vom găsi diferențe substanțiale între cel mai ieftin și cel mai scump terminal.

Toate modelele seriei Huawei P30 au camere principale cu câte trei lentile!

Spre deosebire de modelele seriei Huawei P20 lansată în anul 2018, anul trecut compania chinezească a optat pentru un setup de câte trei lentile chiar și pentru cele mai convenabile telefoane din gamă și anume Huawei P30 lite și Huawei P30. Dar cu toate acestea, întregul mix diferă radical față de cel folosit pentru terminalul Huawei P30 Pro.

În cazul telefonului Huawei P30 lite, camera principală este formată dintr-o lentilă wide de 48 MP, una ultra-wide de 8 MP și una telephote de 2 MP. Obiectivul de 48 MP are o deschidere maximă f/1.8, iar lentila telephoto ajută la colectarea informațiilor din câmp cu privire la adâncime.

Huawei P30 pe de altă parte, se remarcă printr-un setup de lentile Leica, cu o lentilă wide de 40 MP și deschidere f/1,8, una ultra-wide de 16 MP și deschidere f/2.2 și în final, o lentilă telephoto de 8 MP și o deschidere f/2.4 și stabilizator optic de imagine.

Și în sfârșit, preferatul tuturor utilizatorilor de terminale Android pasionați de fotografie - Huawei P30 Pro, iese în evidență cu o lentilă wide de 40 MP și deschidere f/1.6, una ultra-wide de 20 MP și deschidere f/2.2 și nu în ultimul rând, una telephoto de 8 MP și deschidere f/3.4 produse tot de renumita companie Leica. Și cu toate că nu face fotografii în adevăratul sens al cuvântului, la toate aceste trei lentile nemaipomenite, se adaugă și o lentilă time-of-flight care măsoară timpul necesar luminii pentru a călători de la obiectiv la obiectul fotografiat și înapoi.

Fotografii în condiții bune de lumină

În condiții bune de lumină și anume afară, într-o zi senină, toate cele trei terminale din seria Huawei P30 se descurcă exemplar. Ba mai mult, Huawei P30 lite ar putea primi o bilă albă în plus din partea utilizatorilor care preferă fotografiile cu subiecte bine conturate și care abundă de culoare.

Fotografii cu zoom

Pentru capacitățile sale, Huawei se descurcă binișor la fotografii cu 2x zoom, dar fiind limitat la această valoare, este imposibil să-i ceri performanțe mai bune. Pe de alte parte, când vine vorba de 5x zoom, la fel ca și în cazul fotografiilor pe timp de zi când Huawei P30 lite pare să facă fotografii mai clare decât celelalte două model, și Huawei P30, deși nu captează la fel de multe detalii ca Huawei P30 Pro, pare să se descurce mai bine.

Fotografii pe timp de noapte

La fotografiile pe timp de noapte avem un câștigător detașat. Obiectivele camerei terminalului Huawei P30 Pro captează cea mai multă lumină, făcând posibilă imortalizarea unor imagini cu adevărat extraordinare pentru un telefon mobil.

Cel mai bun telefon din seria Huawei P30 la fotografie

În concluzie, ne trebuie și un câștigător al acestei întreceri între telefoane. Dar așa cum o demonstrează și exemplele de mai sus, este clar că fiecare terminal Huawei din seria P30 este un învingător în felul lui! Incontestabil, Huawei P30 Pro are un setup mai bun decât celelalte două telefoane. Dar, în final, frumusețea stă în ochii privitorului și atunci când compari mai multe fotografii, nu te mai gândești dacă imaginea pe care o privești este rezultatul unui obiectiv Leica sau nu.

De aceea, pentru cei care doresc să-și achiziționeze un telefon din seria Huawei P30 pentru fotografie, sfatul nostru este să ia în calcul în primul rând bugetul de care dispun și apoi să compare unul câte unul fiecare aparat în condiții diferite de lumină. Iar la final, după ce alegerea a fost făcută, pentru a maximiza durata de viață a terminalului preferat, să investească și într-un set de huse Huawei P30 lite , huse Huawei P30 sau huse Huawei P30 Pro de la itelmobile de o calitate premium.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ