Miniştrii Guvernului Cioloş au început să îşi publice declaraţiile de avere. Cine e cel mai bogat

| 04 dec, 20:49

Vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei, are o avere de invidiat. Deţine împreună cu soţia terenuri si imobile atât în ţară cât şi în străinătate, iar anul trecut a încasat venituri ca salariat de peste 1 milion de lei, pe lângă alte sume încasate din alte surse.

Unii dintre miniştrii cabinetului Dacian Cioloş şi-au publicat declaraţiile de avere.

Vicepremierul Costin Borc deţine, împreună cu soţia, două terenuri agricole în Teleorman şi Calaraşi, un teren intravilan în Bucureşti, un altul în Capelle-les-Grands, precum  şi o "alee de acces" .

De asemenea, cei doi deţin un apartament şi o casă de locuit în Bucureşti, un apartament la Paris şi o casă de vacanţă la Capelle-les-Grands.

Borc este posesorul unui Volkswagen Golf, fabricat în 2015, are bijuterii în valoare de aproximativ 15.000 de euro şi tablouri de circa 4.000 de euro.

Costin Borc stă foarte bine şi la capitolul bani în conturi. Acesta precizează în declaraţia de avere că sumele declarate în conturile de la unele bânci aparţin acestuia, soţiei, dar şi copilului major aflat la studii în Marea Britanie, dar reprezintă şi economii ale fiicei.

La capitolul "plasamente, investitii directe şi imprumuturi acordate", Costin Borc deţine acţiuni, printre altele, la Lafarge Holcim, Electrica, Nuclearelectrica şi Petrom.

 

Costin Borc a încasat, anul trecut, ca salariat, venituri de 1.059.797 RON, de la Eco Gest, parte a grupului Lafarge. A mai câştigat aproape 48.000 de euro din închirierea unui apartament, iar din investitii a incasat cca 5.200 de lei. Soţia a obţinut din arendă aproximativ 30.000 de lei.

ACHIM IRIMESCU, MINISTRUL AGRICULTURII

Ministrul Agriculturii deţine, împreună cu soţia, un teren agricol la Bragadiru şi o casă şi un apartament în Bucureşti. Mai are un Volkswagen Polo, fabricat în 2013, dar nu deţine bijuterii sau tablouri. Are un cont şi trei depozite bancare (VEZI DECLARAŢIA DE AVERE ATAŞATĂ) şi a încasat anul trecut un salariu de aproape44.000 de euro.

CLAUDIA ANA COSTEA, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice

Ministrul Muncii nu are terenuri, potrivit declaraţiei sale de avere, doar un apartament în Bucureşti. Nu deţine maşină, nici bijuterii sau tablouri şi nici conturi ori depozite bancare. A încasat un salariu de la Universitatea Bucureşti în valoare de peste 110.000 de lei, iar soţul, ambasadorul Doru Costea, aproximativ 47.000 de dolari.

CIPRIAN BUCUR,  ministrul delegat, Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul

Potrivit declaraţiei de avere, Ciprian Bucur deţine un teren intravilan în judeţul Bacău, are un Opel Astra fabricat în 2007, a încasat un salariu de aproape 45.000 de lei de la Camera Deputaţilor şi a câştigat 24.000 de lei din drepturi de autor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ