Ce boli indică petele de pe unghii

| 10 iul, 2014

Iti petreci atat de mult timp pilindu-ti unghiile, indepartand cuticulele si mergand la manichiura, incat nu ai ai timp sa te uiti la ele deloc. Cand ai permanent unghiile date cu oja si aranjate, nu mai poti observa diverse semne- fie ca sunt pete, fie ca sunt striatii- care iti pot indica atat boli cat si carente de vitamine.

Uita-te cu atentie la unghiile tale si mergi la doctor daca observi unul dintre semnele de mai jos.

Linii albe pe unghie

Liniile albe de pe unghii sunt un semn bun doar daca le-a facut manichiurista. Numite si liniile lui Muehrcke, dungile verticale care acopera intrega suprafata a unghiei pot semnala boli de rinichi, probleme la ficat sau o lipsa de proteine si nutrienti.

Daca pe unghie ai linii verticale scurte, e doar un semn ca te-ai lovit puternic la baza unghiei. 

Unghii usor pale

Nu se pune problema aici de cat de alba sau neagra e unghia ta- nu despre oja este vorba. Daca unghiile tale arata putin cam palid si bat intr-un mov deschis, s-ar putea sa suferi de anemie. Medicii spun ca anemia este semnalata de corp printr-o paloare a pielii si inclusiv a unghiilor. Paloare este cauzata de lipsa de fier din organism, care nu lasa suficient oxigen in sange.

In caz ca nu ai anemie, paloarea unghiilor poate fi semn de diabet sau poate semnala o afectiune a ficatului, mai spun medicii. Pana ajungi la un control incearca sa eviti mancarurile procesate si mananca mai multe fibre, legume si cereale integrale.

Unghii galbene sau casante

Daca ai unghiile galbene, cu siguranta nu arata deloc bine. Aspectul inestetic este cauzat de o ciuperca de care nu scapi fara tratament. Fugi de urgenta la doctor pentru ca te asteapta un tratament de durata.

Linii negre pe unghie

Te uiti ingrijorata la alunitele de pe corp in cautarea semnelor care prevestesc cancerul? Arunca un ochi si la unghii. Este unul dintre locurile in care melanomul poate trece mult timp neobservat. Daca ti-au aparut pe unghii linii verticale maro sau negre, nu le ignora sub nici o forma. Medicii spun ca pot semnala aparitia unui melanom.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ