Ce date va colecta SRI prin noul sistem informatic Big Brother

| 18 aug, 12:21

Controversatul sistem SRI SII Analytics de prevenire a fraudei, coruptiei, terorismului si evaziunii fiscale va pune la un loc toate bazele de date ale unor ministere si institutii-cheie ale statului pentru ca institutiile statului sa analizeze mai bine cantitatea semnificativa de date pe care deja o au la dispozitie, conformAdevarul.

Acuzat ca-si face un sistem ”Big Brother” cu bani europeni, Serviciul Roman de Informatii (SRI) sustine ca proiectul SII Analytics, criticat de societatea civila pentru ca ar putea deveni o intruziune in viata privata a cetatenilor, va opera doar bazele de date deja existente, insa cu modalitati imbunatatite de grupare a informatiilor. SRI va pune in acelasi loc baze de date ale unor ministere si institutii-cheie ale statului roman printre care cele ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului de Finante/ANAF, Ministerului Justitiei, cele ale Bancii Nationale a Romaniei sau ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

„Sistemul informatic preia informatiile necesare de la mai multe institutii publice, prin asigurarea interoperabilitatii dintre bazele de date ale acestora. Din aceasta perspectiva, sistemul ofera posibilitatea regasirii rapide a diverselor categorii de date sau accesul la tablouri de bord", se arata in caietul de sarcini al proiectului „Sistemul Informatic Integrat (SII) Analytics”.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Tag-uri: date, sri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ