Ce este RECOMANDAT să mănânci în zilele călduroase

| 12 iun, 2014

Unele alimente sunt recomandate spre a fi consumate în zilele călduroase de vară. Iată câteva dintre acestea:

 

Castravetele

Asemeni pepenului rosu, castravetele este compus mare parte din apa (95-96%), fiind un bun ajutor pentru a-ti potoli setea. Consumati proaspeti, in salate sau supe, castravetii pastreaza pentru mai mult organismul hidratat. O alta modalitatea buna de a te hidrata este sa adaugi intr-un pahar de apa cateva felii de castravete.

Varza

Cu un continut bogat in vitamine (A si C), varza nu numai ca ajuta la hidratarea organismului, dar poate reduce nivelul colesterolului ,,rau”si este un bun aliat in curele de slabire. Sub forma de salata, varza ofera organismului importante cantitati de antioxidanti si de minerale.

Telina

O alta leguma care te ajuta sa te hidratezi pe timpul verii si iti ofera vitaminele si mineralele necesare organimului este telina. Desi este un pic mai greu de ,,rontait”, telina contine mare parte apa, dar si antioxidanti. Adaugata in supe sau in salate telina poate preveni anemia.

 

Salata verde

 

Cu un continut de peste 90 % de apa, salata verde te ajuta sa te hidratezi in zilele calduroase de vara, dar ,,are grija”de digestia si de silueta ta. O buna sursa de nutrienti, fibre, antioxidanti si betacaroten, salata verde nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica a zilelor de vara.

 

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ