Ce este un reportofon spion și în ce condiții poate fi utilizat?

| 30 mar, 18:36

Te gândești să folosești un reportofon spion? Știi că utilizarea dispozitivelor de înregistrare audio/video este interzisă dacă nu ai consimțământul acelor persoane, așa-i? Suntem convinși că nu-ți dorești să plătești daune substanțiale unor persoane.

Dar dacă totuși scopurile tale sunt legale, citește acest articol pentru a afla ce sunt reportofoanele, când pot fi utile, precum și alte informații care te pot ajuta la nevoie.

Ce este un reportofon spion?

Este un dispozitiv cu ajutorul căruia captezi sunetele și care poate fi integrat în diferite obiecte, pentru o utilizare discretă. Ulterior înregistrarea poate fi transmisă pe un alt dispozitiv.

Diferența dintre un microfon și un reportofon este următoarea: cu ajutorul unui microfon poți asculta ce se discută în acel moment, în timp ce reportofonul doar înregistrează.

Când poți utiliza acest dispozitiv de captarea a sunetelor?

Dacă nu-ți place propria voce, poți înregistra cu un reportofon spion diferite momente în care vorbești pentru a analiza unde greșești. Astfel, ai posibilitatea să-ți îmbunătățești și abilitatea de comunicare, atât de importantă în orice tip de relație, personală sau profesională.

Știi că atunci când ne confruntăm cu propriile probleme, le putem analiza mai bine, ‘’decodifica’’ mai ușor și, în consecință, rezolva mai rapid.

O altă situație în care poți utiliza acest dispozitiv, este cea în care te întâlnești cu un avocat sau cu un consultant fiscal și ai nevoie să păstrezi informațiile, pentru a nu le uita. Dar este necesar să soliciți consimțământul persoanei și să îi explici că înregistrarea este doar pentru scop personal.

O altă situație este atunci când preiei un interviu unei persoane, caz în care vei proceda la fel ca în cazul înregistrării altor persoane. Comunici încă de la începutul interviului că este înregistrat. Este o modalitate perfectă de a păstra informațiile pe care le poți pierde, fiindcă memoria umană nu are capacitatea să păstreze tot ce auzim și tot ce vedem în proporție de 100%.

De asemenea, poți folosi un reportofon pentru a înregistra cursurile. Sunt profesori care vorbesc atât de repede, încât nu poți nota ce spun. Sau poți fi atât de obosit încât îți este greu să notezi ce se predă. Lecțiile înregistrate îți vor fi de mare ajutor când ai lecții de efectuat sau când trebuie să înveți la examene.

Înregistrează-te când vrei să scrii un articol, dar nu poți în acel moment. Sau creează-ți un serial din mai multe înregistrări despre un domeniu sau despre cele mai importante momente din viața ta.

Poți înregistra discuțiile din timpul ședințelor zilnice de la job, pentru a-ți reaminti detaliile importante.

Poți învăța o limbă străină cu ajutorul unui reportofon. Ascultându-te cum vorbești într-o limbă străină, îți poți îmbunătăți pronunția și corecta greșelile.

Așadar, modurile în care poți utiliza un reportofon sunt numeroase. Depinde doar de tine. Dar NU uita. De fiecare dată când înregistrezi o conversație sau un interviu cu o persoană, solicită-i consimțământul în acest sens.

Pe spionescu.ro găsești o gamă variată de reportofoane spion, microfoane, camere video de supraveghere, binocluri precum și alte dispozitive/obiecte din această categorie, la prețuri foarte bune, și mai ales de foarte bună calitate.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ