Ce face Victor Ponta în Statele Unite

| 23 sep, 2014

Victor Ponta efectuează în această perioadă o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, premierul urmând să participe la cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a ONU (AG ONU), adunare ce va avea loc la New York.

Totodată, calendarul primului-ministru în SUA mai cuprinde întâlniri cu reprezentanți ai comunității românești din SUA, cât și întâlniri cu reprezentanții principalelor companii americane din energie.

Șeful Executivului se află pe perioada următoarelor patru zile în Statele Unite, aceasta fiind cea de-a doua vizită în America după cea efectuată în octombrie anul trecut. Prima zi va debuta cu o întâlnire cu proaspătul președinte al Turciei, fostul premier Recep Erdogan, pentru ca ziua să se încheie cu o recepție oferită de președintele Statelor Unite și soția sa, recepție oferită în onoarea şefilor delegaţiilor participante la AG ONU.
Miercuri, primul-ministru va participa la deschiderea dezbaterilor generale ale celei de a 69-a sesiuni a Adunării Generale a ONU iar seara, premierul va lua parte la recepția oferită de Preşedintele Consiliului European, Președintele Comisiei Europene şi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă.

CITEȘTE ȘI: "Andrei Pleşu continuă să lucreze 'la negru' pentru Cotroceni". Află cui aparţine declaraţia

Ziua de joi se dovedește a fi una extrem de importantaă, Victor Ponta fiind așteptat să susțină discursul național în cadrul reuniunii plenare. Premierul va avea de asemenea, în marja sesiunii, o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din ţările participante la dezbateri, precum şi cu oficiali ai ONU. Tot joi, premierul urmează să viziteze  sediul Consulatului General al României la New York, acolo unde va avea o întrevedere cu reprezentanți ai comunității românești din SUA.
În ultima zi, premierul Ponta se va afla în orașul Houston, acolo unde va participa la evenimentul: „România, poarta către un sector energetic sigur şi diversificat”, găzduit de World Affaires Council. Totodată, primul-ministru va avea întrevederi cu reprezentanţii companiei Halliburton dar și cu  preşedintele companiei Exxon Mobile. Însoțit de ministrul de finanțe și de ministrul delegat pentru energie, premierul va prezenta în cursul acestor întâlniri, oportunitățile de INVESTIȚII în sectorul energetic din România.

CITEȘTE ȘI: Victor Ponta: Schimbarea de regim va arăta cine a fost jurnalist şi cine a fost servitor

La mai puțin de un an de zile de la precedenta deplasare în Statele Unite, vizita de acum vine să demonstreze încă o dată faptul că România a fost scoasă din izolarea externă în care fusese adusă pe timpul guvernării Boc-Basescu. În mai puțin de doi ani, actualul Guvern a reușit să restabilească legăturile diplomatice și politice. Dar poate cel mai important lucru, este că Executivul condus de Victor Ponta  a imprimat și o componentă economică, în încercarea de atrage și de a reda încrederea investitorilor străini în România.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 sep, 2014
miha
INFORMATII
LUCREAZA DE ACASA 3 ORE PE ZI LA CALCULATORUL CONECTAT LA INTERNET SI POTI CASTIGA USOR BANI!NU ESTE MLM NICI JOC PIRAMIDAL,ESTE O OFERTA FOARTE SERIOASA VALABILA IN TOATE LOCALITATILE DIN TARA.PENTRU DETALII TRIMITE-TI “INFO” LA ADRESA [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ