Află ce înseamnă când te mănâncă palma stângă. Iei sau dai bani?

| 08 mai, 2014

De-a lungul vremii oamenii au observat o anumita legatura intre "semnele" pe care corpul nostru ni le da uneori : mancarimi, tiuituri, amorteli, si anumite fapte, evenimente, care au loc.

Oamenii le-au corelat si toate astea au dat nastere la superstitii legate de diferitele parti anatomice ale corpului nostru. Cine n-a intrebat vreodata : "ce ochi mi se "bate" ? Si functie de raspuns, superstitia, zice-se, se implinea, caci este stiut ca daca ti se bate ochiul drept esti vorbit "de bine", iar daca se bate cel stang - esti vorbit "de rau". Daca cel intrebat nu ghicea exact ce ochi se bate, superstitia spune ca, vorba buna sau barfa nu se implineau.

Dar s-o luam de la cap...Daca te mananca in varful capului, se spune ca starea ta sufera o transformare in bine, ca pozitia ta sociala sufera o imbunatatire. Despre par se spune ca, daca la pieptanat iti ramane o suvita rebela, vei face un drum. Daca te mananca in ureche, este semn sigur de ploaie ( aceasta este una dintre superstitiile care poate fi explicata stiintific ; cilii din ureche se umezesc de la umiditatea din natura si acest lucru favorizeaza gadilatul pe care noi il luam drept mancarime ), dar, oricum ar fi, superstitia ramane suverana.

Daca din senin ti se rosesc urechile si devin fierbinti este semn, absolut sigur, ca cineva vorbeste despre tine... si nu e sigur ca vorbeste "de bine"... Daca iti tiuie urechea este semn clar ca cineva te injura. Daca te mananca nasul la suprafata, te certi cu cineva ; daca te mananca nasul pe interior, vine o ruda in vizita. Daca te mananca spranceana dreapta - te vezi cu un vechi prieten ; daca te mananca spranceana stanga - pleci la drum. Daca te freci la ochi, ca te mananca, inseamna ca vezi pe cineva drag. Te mananca obrazul drept, te doreste cineva ; te mananca obrazul stang - cineva nu te sufera. Daca te mananca buzele - te saruti cu cineva. Dar, fereasca sfantul sa te manance limba, inseamna ca scapi un "porumbel", dezvalui o taina, faci o indiscretie sau o gafa. Daca te mananca in zona feselor, e semn de noroc, incearca-ti norocul la loto. Daca te mananca palma stanga, vei lua bani ; daca te mananca palma dreapta - vei da bani. Cine pune mana pe sare in ziua de Paste, va avea palmele transpirate tot anul. Se spune ca daca-ti amorteste mana din senin, trebuie sa dai de pomana, sa fii mai larg la suflet ( dar n-ar fi rau sa mergi si la medic ). Daca vrei sa-ti mearga bine cand te duci undeva, intra pe usa cu piciorul drept ; daca intri cu stangul vei avea ghinion. Daca ti se "bate" un muschi la picioare, inseamna ca ai uitat sa faci ceva, un drum sau altceva. Dar cel mai sigur semn este cand te manca in talpa ; chiar daca n-ai planificat asa ceva, fii sigur ca vei face un drum. Ar mai fi si superstitia care a nascut o zicala : "te mananca spinarea ?!", acesta este semnul sigur ca te certi cu cineva, ai ceva necazuri, sau poti "s-o incasezi".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

99 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 oct, 15:07
Wnwfclife
tsniksawfwfsxhofbldOpispBtjunurnz
can you take acetaminophen and metronidazole together metronidazole crystal structure metronidazole tractor supply
17 oct, 23:56
Edcbclife
tsnivsewdcxhofbldOpispBtjunurnm
what is tadalafil 20mg geo peptides tadalafil cialis generico tadalafil 10 pillole 20mg
17 oct, 19:50
Webbclife
tsnikaeegxhofbldOpispBtjunurnm
generic for trazodone trazodone reviews for sleep taking zoloft in the morning and trazodone at night
17 oct, 16:36
AhrrMouse
dmqeghjrbygthnthdOpisp atorvastatin contraindications
lipitor side effects in women can you take tylenol with atorvastatin best time to take atorvastatin 20 mg
17 oct, 16:11
JrhSeeta
iywghbzxdncusvfdOpispBtjunurny
how much gabapentin equals lyrica lyrica prices neurontin and lyrica are a death sentence

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ