Ce înseamnă pentru România suplimentarea liniei de producţie Dacia-Renault din Maroc

| 10 oct, 2013

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, a declarat, astăzi, că suplimentarea liniei de producţie din Maroc a grupului Renault-Dacia "nu înseamnă delocalizarea producţiei", ci o apropiere de o piaţă dinamică.

El a arătat că marca de automobile din România "trebuie să se dezvolte într-o lume concurenţială şi trebuie să răspundă, în mod natural, cerinţelor pieţelor interne şi externe".

"Piaţa auto din România este în cădere liberă, se cumpără din ce în ce mai puţine maşini noi în România. Vânzările auto trebuie să se dezvolte prin export, iar pentru acest proces unul dintre răspunsuri este să existe linii de producţie care să fie aproape de pieţele captive, precum Maghreb, Africa ori America de Sud", a afirmat diplomatul francez, într-o conferinţă de presă, el fiind întrebat de jurnalişti dacă este sau nu îngrijorător faptul că managerii companiei franceze au decis să suplimenteze linia de producţie din Maroc.

Philippe Gustin a mai spus că marca "Dacia" din România contează din ce în ce mai mult la nivel european şi mondial. 

Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, se află joi, la Cluj-Napoca, pentru a se întâlni cu studenţii francezi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ