Ce nu ştiai că poţi trata cu fasole verde

| 10 mar, 2014

Fasolea verde se găseşte din belşug în această perioadă pe tarabele din piaţă şi este ideală dacă nu mai stii ce să mănânci pentru a mai da jos câteva kilograme.

Aceste mici fructe necoapte de fasole sunt bogate în proteine, carbohidraţi şi vitamine şi sunt folosite încă din antichitate în tratamentul diabetului şi altor afecţiuni. Indiferent că o consumi în formă proaspătă, congelată sau la conservă, fasolea verde are aceleaşi valori nutritive de care poţi benefia la maximum.

Iată o listă cu substanţele nutritive din fasolea verde şi acţiunea lor benefică asupra organismului:

Vitamina K –ajută la regenerarea celulelor şi grăbeşte procesul de vindecare a rănilor, previne sângerarea abundentă şi favorizează absorbţia calciului, ajutând astfel la întărirea şi densificarea sistemului osos.

Vitamina C – are proprietăţi anticancerigene graţie antioxidanţilor care previn deteriorarea şi dezvoltarea anormală a ADN-ului.

Vitamina A – este un puternic antioxidant care reglează nivelul de colesterol în organism, previne bolile cardiace şi apariţia cancerului. De asemenea, vitamina A întârzie procesul natural de îmbătrânire celulară, caracterizat prin apariţia ridurilor, a pielii terne, uscate, lipsite de strălucire şi prin accentuarea cearcănelor.

Manganul – atenuează simptomele osteoporozei şi favorizează absorbţia de alte substanţe nutritive necesare organimului.

Fibrele – extrem de benefice pentru persoanele care suferă de sindromul de colon iritabil, celor care prezintă fluctuaţii de glicemie şi celor care doresc să slăbească. Este un aliment excelent împotriva constipaţiei.

Siliconul – sprijină buna funcţionare a sistemului osos şi îmbunătăţeşte elasticitatea ţesuturilor conectoare.

Fierul – necesar pentru femeile aflate la menstruaţie, dar şi pentru gravide, pentru dezvoltarea armonioasă a inimii fătului şi prevenirea astmului.

Păstăile de fasole prezintă efecte diuretice moderate, stimulând astfel eliminarea toxinelor, iar unele studii sugerează că praful de fasole verde aplicat pe porţiunile de piele cu eczeme ajută la ameliorarea pruritului (mâncărimii) şi a uscăciunii.

Însă, unul dintre cele mai importante avantaje ale consumului de fasole păstăi constă în prevenirea bolilor cardiovasculare, principala cauză de mortalitate în lume la momentul actual, scrie csid.ro.

Antioxidanţii din aceste legume protejează inima şi organele vitale de stresul oxidativ, controlează nivelul de grăsimi din sânge, reglează tensiunea arterială şi previne bolile coronariene cauzate de nivelul crescut de colesterol.

Persoanele cu afecţiuni renale şi biliare nu sunt sfătuite să consume fasole verde deoarece conţine oxalaţi, substanţe care pot împiedica absorbţia calciului, se pot acumula în fluidele corporale, se pot cristaliza şi pot duce la complicaţii.

 

 

Tag-uri: fasole verde
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ