Ce nu ştiai despre CEAPĂ

| 26 mar, 2014

Consumul de ceapa din America a crescut cu 50% in ultimii 20 de ani. Aceasta este o veste buna, deoarece ceapa are multe beneficii pentru sanatate.

In afara de mancarurile delicioase pe care le facem cu ceapa, aceasta este o sursa de potasiu, magneziu, calciu, seleniu, vitamina K si vitamina B6, toate sunt vitale pentru sanatatea noastra. De asemenea, este un aliment cu un continut caloric scazut ( o ceapa medie are aproximativ 45 de calorii ) si nu contine colesterol sau sodiu.

Ceapa contine, de asemenea, un compus puternic, denumit quercetin, care lupta impotriva  alergiilor si inflamatiilor. De fapt, ceapa contine cea mai mare cantitate de quercetina decat orice alte legume pe pamant !

Cand ceapa este taiata, elibereaza sulf benefic si alti compusi care sunt cunoscuti de a avea proprietati anti-cancer. Cu cat tatiati ceapa mai fin, cu atat mai multe substante nutritive veti obtine. Expertii recomanda sa lasati ceapa timp de 10 minute,dupa ce ati taiat-o, astfel incat sa se elibereze mai multi compusi si mai multe minerale importante.

Da, ceapa te face sa plangi, dar cu cat plangi mai tare cu atat mai bine: cele care te fac sa plangi mai mult sunt cele mai bune pentru sanatatea ta. Cu cat este mai iute ceapa, cu atat mai multi compusi de lupta impotriva bolilor contine, constata un studiu realizat la Universitatea Cornell din Ithaca, New York.

Cat timp ar trebui sa fie fierta ceapa inainte de a-si pierde proprietatile nutritive ? Un sfat este de a nu o gati mai mult de cinci minute.

Tag-uri: america, ceapă, vitamine
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ