Ce nu ştiai despre dovleac. O să rămâi uimit

| 16 dec, 2013

Dovleacul te ajuta sa slabesti usor, fara sa te înfometezi. Singura condiţie este sa îţi placa. Va trebui sa-l consumi des, în diverse combinaţii, care sa îi compenseze lipsurile. Medicul specialist îţi recomanda cum sa procedezi!



Dovleacul este bogat în vitaminele A, B, C, constituie un antioxidant cu proprietaţi deosebite, nu conţine grasimi saturate si este eficient în menţinerea unui nivel bun al colesterolului. Acesta leguma conţine si multe fi bre, ceea ce ajuta procesul digestiv si are puţine calorii. Cu alte cuvinte, este aliatul siluetei tale. În plus, datorita conţinutului de magneziu si potasiu, întareste sistemul imunitar, stimuleaza activitatea rinichilor si da organismului multa energie.

Dovleacul poate fi mâncat proaspat sau îl poţi gati usor în diverse preparate. În supe, da un gust deosebit. Se combina foarte bine cu masline, ulei de masline, cimbru, rozmarin. Poate fi folosit si în tocaniţe (de vita cu dovleac, tocaniţa de dovleac cu cartofi si iaurt) sau copt. Dar varianta cea mai delicioasa este în deserturi. Placintele si tartele cu dovleac sunt la mare cautare toamna, doar ca nu se poate spune ca sunt si cele mai indicate pentru diete de slabit. Asa ca, ai mare grija la cantitate!

Consuma în fiecare zi un pahar de bautura de dovleac, la micul dejun. Apoi, la prânz, supa de dovleac, la cina, dovleac copt (100 g), iar ca gustare, 50 de grame de seminţe de dovleac crude. Pe lânga acestea, poţi consuma zilnic salate (250 g), doua felii de pâine prajita sau graham (pe zi), legume coapte si carne slaba (200 g pe zi).

Bautura de dovleac o prepari punând într-o oala apa si 500 g de dovleac curaţat, pe care îl fi erbi pâna devine moale si apoi îl pasezi.

Supa de dovleac se pregateste pu nând la fi ert 1,5 kg de dovleac, un morcov, o ceapa si o ţe lina. Când legumele sunt fi er te, paseaza-le, apoi ia supa de pe foc si adauga 200 ml de ia urt, sare si piper. Poţi adauga si puţin suc de lamâie.

Dovleacul copt Se pune o bucata fix de-o porţie la cuptor, într-o tava tapetata cu hârtie de copt. Dupa ce s-a rumenit, înainte de servire, asezoneaz-o cu puţina scorţisoara sau vanilie.

Recomandat în curele de slăbire

"Dovleacul este o opţiune buna. Natura umana ne face sa cautam soluţii tot timpul pentru problemele noastre, mai ales când am avut o viaţa întreaga probleme cu greutatea. Pentru dovleac, conţinutul în carbohidraţi este de 4% şi are foarte multe fibre. Aceste caracteristici îl plaseaza într-o poziţie fruntaşa în cursa alimentelor recomandate într-o cura de slabire, dar conteaza foarte mult cu ce este asortat. Dovleacul este însa un aliment incomplet, nu este o sursa pentru grasimi, proteine, calciu etc. Mai recomand apa, mişcare şi, eventual, suplimente alimentare pentru deficitele reale pe care le are dovleacul!"



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ