Ce nu știai despre LĂMÂIE! De ce este bine să le consumăm ÎNTREGI

| 05 mai, 2014

Se presupune că primul lămâi a crescut în sudul Indiei, nordul Burmei, și China. În Asia de Sud și de Sud-Est, acesta a fost cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice și a fost folosit ca un antidot pentru diferite otrăvuri. În India, fructul, lămâia, este utilizată în viața de zi de zi pentru diverse scopuri.

Este utilizată în toată medicină tradițională indiană, în principal, în medicina Siddha și Ayurveda. Acesta este unul dintre ingredientele principale în multe din bucătăria indiană. Lămâia marinată sau mango marinat fac parte din masa zilnică de prânz în sudul Indiei în special în Pooja hindusă.

În afară de cantităţi mari de vitamina C, lămâile mai conţin şi riboflavina, tiamina, fier, magneziu, acid pantotenic, fibre, vitamina B6, potasiu, cupru, calciu şi acid folic, conform efemeride.ro.

De-a lungul timpului lămâia a fost folosită pentru tratarea numeroaselor boli, dar în ziua de astăzi este consumată cu precădere la prepararea limonadei. Specialiștii recomandă consumarea lămâie în întregime, iar argumentele sunt după cum urmează:

1. Lupta împotriva radicalilor liberi
Vitamina C este cel mai important antioxidant găsit în natură. Această vitamină neutralizează radicalii liberi atât în interiorul cât şi în exteriorul celulelor. Radicalii liberi sunt responsabili de daunele produse celulelor şi membranelor celulelor, având ca rezultat inflamaţia, boli cronice şi îmbătrânirea accelerată.
Radicalii liberi pot afecta, de asemenea, şi vasele de sânge şi pot modifica colesterolul astfel încât acesta să se depună pe artere. Vitamina C ajuta în prevenţia acestor depuneri şi, ajuta la oprirea în mod constant a progresiei aterosclerozei şi a bolilor de inimă la diabetici.

2. Stimulează sistemul imunitar
Când vine sezonul rece şi al răcelilor, este mereu o idee bună să ai o pungă de lămâi proaspete la îndemână. Acidul citric, bioflavonoidele, vitamina C, calciul, pectina şi limonenul fac o treabă grozavă în stimularea sistemului imunitar şi ținerea infecţiilor la depărtare.

3. Protejează împotriva cancerului
Lămâile conţin 22 de compuşi anti cancerigeni printre care şi limonenul – un ulei care s-a dovedit a opri răspândirea tumorilor cancerigene la animale. În plus, ele conţin şi glicozide de flavonoli, care opresc divizarea celulelor canceroase.
Un studiu publicat în anul 2005 de către Jurnalul de Nutriţie a descoperit că limonoizii din fructele citrice protejează celulele împotriva deteriorărilor care pot duce la cancer. Un alt studiu publicat în Jurnalul de Agricultură şi Chimie Alimentară afirma că limonoizii pot inhiba tumorile din gură şi pot stopa răspândirea celulelor canceroase de îndată ce tumoarea a fost identificată.

4. Echilibrează Ph-ul
Lămâile sunt considerate unele dintre cele mai alcaline alimente pe care le poţi mânca. Acest lucru poate să pară contraintuitiv, deoarece ele sunt acide de la sine. Totuşi, în corp, lămâile sunt alcaline, deoarece acidul citric nu mai produce aciditate odată ce a fost metabolizat.

5. Asimilarea oxigenului
Lămâile au cea mai pură concentraţie de ioni încărcaţi negativ, dintre fructe. Doctorul Pierce J. Howard, autorul cărţilor: “ Manualul propriu pentru creier; Aplicaţii zilnice din cercetarea minte-creier”, afirma că “ ionii negativi cresc fluxul de oxigen spre creier, ceea ce duce la o vigilență crescută, scade somnolentă şi oferă mai multă energie mentală. Lămâile pot de asemenea să protejeze împotriva germenilor din aer. “
Primul om care a ajuns pe vârful Everest, Sir Edmund Hillary, a spus că atribuie o bună parte a succesului sau lămâilor!
Adevăruri despre lamai: Un arbust de lămâie poate să producă până la 270 de kilograme de lămâi într-un an.

Tag-uri: lamai, lămâie
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ