Ce păţeşti dacă mănânci SEMINŢE DE DOVLEAC

| 02 apr, 2014

Înainte de a prepara dovleacul pentru desert, ai grijă să nu arunci semintele. Păstrează-le pentru a te bucura de o mulţime de beneficii pentru sănătatea ta şi a familiei tale.

Semintele de dovleac sunt o sursa excelenta de fitonutrienti: magneziu, mangan, fier, cupru, triptofan, zinc, fosfor si multe altele care aduc o multime de plusuri sanatatii.

1. Triptofan

Se transforma in organism in niacina si serotonina, hormoni care declanseaza strarea de bine si inlatura depresia.

2. Glutamat

Ajuta la producerea unei substante neurochimice care reduce stresul si anxietatea, generand totodata gustul dovleacului.

3. Zinc

Intareste sistemul imunitar si ajuta la combaterea osteoporozei.

4. Fitosteroli

Reduc colesterolul rau (LDL) si il cresc pe cel bun (HDL). De asemenea, fitosterolii au fost corelati in studii cu prevenirea diverselor forme de cancer, in special cancerul de san si cancerul de prostata. Totodata, specialistii spun ca substantele continute de semintele de dovleac ajuta barbatii care sufera de hiperplazia benigna de prostata.

5. Antioxidanti

Semintele de dovleac contin o gama variata de antioxidanti: vitamina E, magneziu, zinc, precum si antioxidanti fenolici.

6. Proprietati antimibrobiene

Semintele de dovleac au un puternic efect antimicrobian, antiviral si antifungic. De asemenea, semintele de dovleac ajuta la inlaturarea parazitilor interni, precum si la prevenirea aparitiei lor.

7. Protejeaza diabeticii

Mai multe studii au aratat ca extractul din seminte de dovleac ajuta la reglarea glicemiei si protejeaza rinichii in cazul persoanelor care sufera de diabet.

8. Proteine

Pe langa antioxidanti si fitonutrienti, semintele de dovleac sunt si o sursa importanta de proteine. Aproximativ 30 g de seminte de dovleac contin aproximativ 10 g de proteine.

Nu uita nici de ULEIUL DE DOVLEAC

Cunoscut pentru proprietatile sale curative, uleiul de dovleac este folosit de foarte mult timp in medicina populara. Intre cele mai benefice atribute ale sale sunt efectul antihelmintic, efectul benefic in adenomul de prostata, dar si reglarea activitatii nervoase si hormonale.

Iata cateva cure care va vor ajuta sa scapati de diferite afectiuni des intalnite in familie.

Puteti scapa de viermi intestinali, precum tenie sau ascarizi daca luati doua lingurite de ulei amestecati cu doua lingurite de samburi de lamaie bine pisati. Acest amestec se ia pe stomacul gol, dimineata dupa care se bea putin suc de lamaie.

La putin timp, se mai ia o lingurita de ulei de ricin, diluata in doua linguri de ulei de dovleac. Acest tratament se repeta timp de sapte zile si va va scapa de problema parazitilor intestinali de orice fel, inclusiv giardia.

Daca suferiti de hiperexcitabilitate nervoasa si sexuala, este recomandat sa consumati la fiecare masa salata verde, varza cruda sau andive, toate asezonate cu ulei de dovleac. In acelasi timp, eliminati zaharul din alimentatie, produsele cu cacao si ciocolata, produsele cu indulcitori artificiali. Seara luati  2 lingurite de ulei de dovleac cu putin suc de lamaie.

Prostatita si adenomul de prostata sunt afectiuni care s-au extins foarte mult in randul populatiei. Daca veti face o cura cu ulei de dovleac, cate o lingurita de trei ori pe zi, intre mese, veti observa o remediere evidenta, de intensitate medie, cu efecte excelente pe termen lung.

Cei care sufera de colita de putrefactie pot urma o cura de 14 zile, care ii va ajuta enorm in a rezolva aceasta problema. Inainte de fiecare masa consumati o salata din doi morcovi de marime medie, cruzi, asezonata cu doua lingurite de ulei de dovleac si cu sucul de la o jumatate de lamaie. Pe timpul celor 14 zile nu consumati carne sau preparate din carne.

Nu este de neglijat nici efectul benefic pe care uleiul presat la rece din seminte de dovleac il are in afectiunile gastrice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 apr, 2014
PasdeTrois
Eu unul sunt patit
Dupa cite se vede pentru domnisoara Luiza Popa, autoarea articolului, faptul ca te vindeci de viermii intestinali, consumind seminte de dovleac, e o patanie, o aventura plina de risc si neprevazut. Cred totusi ca autoarea nu e absolventa de Spiru, ci altcineva a pus titlul articolului de mai sus cu scopul clar de a incita cititorul si a-l face curios. Vad asta dupa mine: am intrat pe articol dupa ce am citit titlul. Stiam BENEFICIILE semintelor de dovleac dar am fost curios sa vad ce naiba poti sa PATESTI de pe urma lor? Patesti ca te dumiresti din nou de slabul nivel intelectual al celor care scriu articole.
04 apr, 2014
arwen
total deacord cu tine!!!ahahahah,tocmai mă luase frica că aș putea păți ceva din cauza consumului de semințe de dovleac!!!
03 apr, 2014
cocosanel
seminte de dovleac
asa... si? ce patesti? ca nu am inteles! "a pati" are o conotatie negativa. deci? ce patesti? jurnalisti de 2 lei
02 apr, 2014
iulia
http://infoinsider.ro/2012/02/20/culmea-agriculturii-romania-a-ajuns-sa-importe-si-seminte-de-dovleac-din-china-pret-bio-75-lei/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ