Concluzia NEAŞTEPTATĂ a specialiştilor: iată de ce trebuie să mănânci SEMINŢE de floarea soarelui

| 20 oct, 2014

Cauti sa inlocuiesti gustarile nesanatoase cu unele pline de beneficii pentru organism? Atunci cu siguranta ar trebui sa citesti mai multe detalii despre semintele de floarea soarelui, care pot fi un snack delicios si satios in acelasi timp.

O gustare sanatoasa poate fi conceputa dintr-un fruct, din legume sau din oleaginoase, precum nucile, arahidele sau semintele de floarea-soarelui. Este de la sine inteles ca acestea nu trebuie sa fie prajite sau sarate, altfel devin si ele dusmanii siluetei tale.

O mana de seminte de floarea soarelui (35g) are urmatoarele valori nutritionale:

- calorii: 204;

- 82% din doza zilnica recomandata (DZR) de vitamina E;

- 43% din DZR de vitamina B1;

- 33% din DZR de fosfor;

- 33% din DZR de seleniu;

- 27% din DZR de vitamina B6;

- 18% din DZR de vitamina B3.

Daca inca nu te-am convins ca semintele de floarea soarelui sunt o gustare ideala, citeste si cele 10 beneficii principale ale acestora in organism:

1. Au efect antiinflamator si imbunatatesc functia cardiovasculara. Aceasta se intampla datorita continutului ridicat de vitamina E, principalul antioxidant solubil in grasime. Acesta circula prin corp, anuland efectul radicalilor liberi, care, daca nu ar fi impiedicati, ar avaria membranele celulelor, neuronii si ar creste nivelul colesterolului rau. Protectia celulelor are un efect antiinflamator, iar faptul ca vitamina E lucreaza impotriva oxidarii colesterolului contribuie cu succes la protejarea organismului de afectiuni cardiovasculare.

2. Semintele de floarea soarelui ajuta in preventia cancerului, prin continutul de seleniu, un dusman declarat al acestei boli cumplite.

3. Ajuta la intarirea sistemului osos, datorita continului de magneziu, care este necesar consolidarii oaselor. In plus, vitamina E, pe care am mentionat-o mai devreme, ajuta la ameliorarea durerilor asociate artritei.

4. Dau o stralucirea aparte pielii, deoarece vitamina E protejeaza impotriva razelor UV si mentine pielea tanara.

Citeşte şi: Ce păţeşti dacă mănânci SEMINŢE CRUDE

5. Au efect calmant, deoarece contin magneziu, o substanta recunoscuta pentru eliminarea stresului si combaterea migrenelor.

6. Semintele de floarea soarelui sunt in topul celor mai eficiente alimente pentru scaderea colesterolului, prin continului de fitosteroli. Ele sunt pline de grasimi mono si polinesaturate, care lupta impotriva acestei probleme atat de frecvente.

7. Uleiul de seminte de floarea soarelui, folosit pe piele, incurajeaza productia de colagen si elastina, avand un efect de netezire a pielii. Acizii grasi nesaturati au proprietati antibacteriene, ceea ce inseamna ca protejeaza pielea de acnee si amelioreaza eczema si dermatita.

8. Semintele de floarea soarelui previn caderea parului. Aceasta se intampla deoarece contin vitamina B6, esentiala pentru absorbita zincului si cu proprietati de intarire a firului de par, printr-o crestere a nivelului de oxigen care ajunge la scalp.

9. Au efect asupra bunei dispozitii, deoarece contin triptofan, un aminoacid esential, care incurajeaza productia de serotonina , un neurotransmitator important, care calmeaza creierul si contribuie la relaxare.

Citeşte şi: Semințele-MINUNE: conțin de șase ori mai mult CALCIU decât laptele și previn DIABETUL

10. Ajuta digestia, datorita continutului ridicat de fibre. Daca iti faci un obicei din a consuma seminte de floarea soarelui, te poti vindeca inclusiv de constipatie cronica .

Întotdeauna sa alegi semintele crude, neprajite si nesarate, fara niciun fel de aditiv. Astfel, vei consuma produsul in forma lui cea mai benefica pentru organism si silueta, scrie divahair.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ