Ce poate face omul cu un SINGUR deget

| 19 feb, 2014

Membrele noastre sunt o adevărată capodoperă a evoluţiei, ajutându-ne să îndeplinim foarte multe sarcini. Puţini ştiu anumite detalii legate de aceste părţi ale corpului.

Mâna este una din cele mai complexe părţi ale corpului uman. Cu ajutorul ei, putem manevra obiecte mici, delicate, dar în acelaşi timp putem să ridicăm lucruri grele.

Muşchii mâinii sunt dispuşi într-un mod foarte ciudat. Cele mai multe mişcări sunt dictate de muşchi aflaţi în antebraţ. Ei sunt legaţi de oasele degetelor prin tendoane lungi, scrie descoperă.ro.

Tocmai de aceea, mâna poate da dovadă de o forţă neobişnuită. Dacă muşchii ar fi conectaţi direct la oase, acest membru nu ar fi fost la fel de puternic şi flexibil.

Pare incredibil, dar, cu mult antrenament, întreaga greutate a corpului poate fi susţinută într-un singur deget.

Mâna poate, în aceeaşi măsură, să ofere unui pianist dexteritatea şi fineţea necesare susţinerii unui concert.

Asta pentru că muşchii unor degete nu sunt legate direct de oase, ci de tendoane, putând face mişcări mai delicate.

Cel mai important ca utilitate este degetul mare. El asigura aproximativ 40% din capacitatea mâinii, iar dacă este amputat poate fi înlocuit cu degetul mare de la picior, medicii considerând că această înlocuire este necesară.

Deşi mulţi cred că degetul de care s-ar putea lipsi mai usor este degetul mic, medicii ne spun că el este de fapt esenţial. Cel mai uşor ne-ar fi să ne lipsim de degetul arătător. Ne putem descurca foarte bine şi fără el, spun medicii.

Pielea din vârful degetelor are patru tipuri de receptori, care ne ajută să simţim presiune, atingere, durere şi temperatură.

Citește mai mult aici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ