Ce produs s-a ieftinit cel mai mult în ultima lună

| 10 oct, 2013

Pâinea este produsul alimentar care s-a ieftinit cel mai mult în septembrie, faţă de luna august, respectiv cu 11,54%, arată datele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

De la 1 septembrie, TVA pentru această categorie de produse a scăzut de la 24% la 9%.

În clasamentul ieftinirilor urmează făina, cu 7,43%, şi produsele de franzelărie, cu 7,14%. Scăderi de preţuri s-au înregistrat şi la cartofi, cu 6,4%. Per total, alimentele s-au ieftinit cu 1,83% în septembrie, faţă de august.

Scumpiri au fost la ouă (3,38%) şi la legume şi conserve de legume (2%).

În ceea ce priveşte mărfurile nealimentare, cel mai mult au crescut preţurile la transportul pe căile ferate, cu 6%, şi s-au ieftinit uşor, cu până la 1%, combustibilii, aragazurile şi buteliile. 

Preţurile de consum s-au redus cu 0,6% în septembrie 2013 faţă de luna precedentă, iar rata anuală a inflaţiei (pe ultimele 12 luni) a scăzut la 1,88%, arată datele INS. Rata anuală a inflaţiei în luna august 2013 a fost de 3,67%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ