Ce s-a întâmplat la o secundă după Big Bang. DOVADA care schimbă tot ce se credea despre GENEZA Universului

| 21 mar, 2014

Prima dovada directa a producerii fenomenului de inflatie cosmica - o perioada de expansiune rapida produsa la o fractiune de secunda dupa Big Bang(explozia primordiala) - sustine si ideea ca Universul nostru este doar unul dintr-o multitudine de universuri.

La inceputul acestei saptamani oamenii de stiinta au anuntat o noua descoperire care reprezinta prima dovada directa a existentei undelor gravitationale primordiale - pulsatii in spatiu-timp generate la extrem de putin timp dupa momentul zero, al nasterii Universului. Daca aceste rezultate vor fi confirmate, ele vor demonstra cu certitudine ca spatiu-timpul s-a extins cu o viteza de multe ori superioara vitezei luminii, la o fractiune de secunda dupa Big Bang, acum 13,8 miliarde de ani.

Noul studiu sustine si teoria conform careia Universul nostru face parte dintr-un Multivers. Conform acestei teorii, in momentul in care Universul a crescut exponential, in prima fractiune infinitezimala de secunda dupa Big Bang, anumite parti ale spatiu-timpului s-au extins mai repede decat altele. Acest lucru ar fi putut duce la crearea unor "bule" de spatiu-timp care apoi s-au dezvoltat, transformandu-se in alte noi universuri. Universul cunoscut are propriul set de legi fizice, in timp ce alte universuri ar putea avea alte legi fizice, conform conceptului de Multivers.

"Este greu sa construim modele ale inflatiei cosmice care sa nu conduca la ideea existentei unui Multivers", sustine Alan Guth, fizician in cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT), care nu a participat la acest studiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 mar, 2014
credo
numai aberatii si baliverne ..trebuie sa fii dilit sa crezi asa ceva
22 mar, 2014
Einstain
ai dreptate omule. e o conspiratie. nici apa calda nu exista .
23 mar, 2014
entropistul
Corect
Asa-i! Cand mingea aia de basket a explodat (atat era universul inainte de big...- dupa cum sustin evolutionistii) s-au facut nene de toate. Universuri paralele, sprapuse, suspuse, toate functionand perfect... dar legea a II-a a termodinamicii zice altceva. Mai stie cineva ce zice?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ