Ce sa faci daca te ineci cu mancare si nu e nimeni sa te ajute

| 04 apr, 2014

Daca se intampla sa te inceci cu mancare vei incepe sa tusesti. Tusea este prima solutie in caz de inecare si vestea buna e ca o faci automat. Atunci cand ceva blocheaza caile respiratorii, reflexul natural este de a expulza aerul din plamani pentru a le debloca, scrie doctorulzilei.ro.

Dar in unele cazuri, tusea ar putea sa nu functioneze. Atunci trebuie sa iti autoadministrezi cateva lovituri abdominale. Te poti folosi si de spatarul unui scaun, pe care sa stai cu zona de deasupra buricului si sa presezi de mai multe ori. Astfel vei pune presiune asupra diafragmei, impingand aerul din plamani cu o forta suficienta pentru a indeparta obiectul.

In cazul in care un scaun nu este la indemana, apasa cu pumnul zona de deasupra buricului ca in cazul manevrei Heimlich.

Evita sa bei apa ca masura de prim ajutor in caz de inecare cu alimente. Un pahar cu apa nu te va ajuta sa inghiti mai bine, ci dimpotriva, iti va obtura singura cale de respiratie, iar sufocarea poate fi iminenta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ