Ce salarii au poliţiştii. Ministerul de Interne a anunţat azi că face angajări masive

| 24 feb, 19:43

Ministerul de Interne vrea să angajeze 10.000 de poliţişti, pentru a face faţă unui deficit major de personal într-un an dificil cu două runde de alegeri şi în contextul creşterii numărului de refugiaţi.

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanță de urgență care permite angajarea unui număr suplimentar de polițiști, în condițiile în care există un deficit de personal în sistem.

La începutul acestui an, cel mai bine plătit poliţist din România are un salariu net de aproape 9.500 de lei pe lună, mai mare decât al preşedintelui ţării. Totuşi, salariul de la care se porneşte pentru un agent de poliţie era de 1.000 de lei în noiembrie 2013.

Cel mai mic salariu obţinut de un angajat al Poliţiei Române care are aceeaşi funcţie – de ofiţer cu funcţie cu comandă - este de 2.651 lei, potrivit Ziarului Financiar.

De asemenea, tot în cadrul Poliţiei Române, ofiţerii care au funcţii fără comandă câştigă între 1.100 şi până la maximum 4.700 de lei net pe lună.

Pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi angajaţi ai Poliţiei se află cei din categoria funcţionarilor publici, care câştigă până la 4.355 de lei pe lună.

De altfel, un funcţionar din cadrul Poliţiei Române câştigă mai bine decât cel mai bine plătit agent de poliţie din cadrul aceleiaşi instituţii, având în vedere că cel mai mare salariu net primit în noiembrie de un agent de poliţie a fost de 3.466 de lei.

Anunțul angajărilor din MAI a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, care a precizat că noua reglementare permite angajări "pe baza unor mecanisme bine conturate", inclusiv "reangajarea celor care au părăsit sistemul în perioada 2008 — 2013, când au fost disponibilizări numeroase".

"Oamenii aceia pot reveni în sistem pe baza unui concurs, pentru că deja au pregătirea necesară și pot fi reîncadrați. De asemenea, se poate să se accelereze mecanismul prin care agenții pot deveni ofițeri, pe baza unui concurs, pentru că mulți dintre agenții de poliție sunt deja cu studii superioare", a declarat Suciu.

Totodată, Suciu a precizat că măsurile vin ca urmare a deficitului de personal pe care îl înregistrează poliția, "cauzat de ieșirile din sistem din ultimii ani și de noua lege a pensiilor pentru personalul militar care a favorizat anumite pensionări anticipate".

Potrivit unui comunicat al Executivului, deficitul de personal la nivelul MAI este estimat la 10.000 de posturi vacante.

ANUNŢURI de angajare şi condiţiile de înscriere vor fi găsite AICI şi AICI

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ