Ce se întâmplă dacă mănânci coajă de pepene sau de portocală

| 10 oct, 2013

În 99% din cazuri, cojile de portocale sau de pepeni sunt aruncate la gunoi, în timp ce cu toţii ne bucurăm de gustul lor.

Puţini ştiu însă că şi cojile pot fi sănătoase pentru organism, poate chiar mai sănătoase decât "miezul" în sine.

În cazul portocalelor, Huffington Post scrie că în loc să aruncaţi coaja puteţi să o răzuiţi şi să o amestecaţi cu prăjituri. Specialiştii susţin că aceste coji de portocale conţin Tangeritin, Nobiletin, care au proprietaţi împotriva cancerului, antidiabetice şi antiinflamatorii.

În anumite cazuri, acestea pot reduce nivelul ridicat de colesterol.

În aceeaşi categorie intra şi pepenele sau, mai exact, cojile de pepeni. Citrulina, regasită în aceste coji, e un amino acid care ajută la dilatarea vaselor de sânge, favorizând circulaţia sângelui.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 oct, 2013
maryus315
cojile stropite
majoritatea substantelor cu care sunt stropite fructele patrund in coaja lor. Daca vreti sa faceti teste pe voi insiva ..dati inainte si papati tot . no stress
10 oct, 2013
MarinaVivasms
Castig sigur
Ai computer?Ai internet ? Ai timp liber?
Cauti al doilea job? Nu ai nevoie de experienta !!
Echipa noastra este gata sa te ajute pentru a incepe sa castigi un venit de 5 cifre online! Lasa-ma sa iti demonstrez ca se poate inregistreaza-te si primesti suport de la mine si informatiile necesare.
In plus primesti 2 EURO bonus la inregistrare!!

LINK =>>http://ow.ly/pDEEI

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ