Ce se întâmplă dacă mănânci HREAN

| 08 apr, 2014

Hreanul este o planta cu o radacina carnoasa care seamana cu pastarnacul. Este extraordinar pentru organismul tau, insa doar atunci cand este proaspat, pentru ca uscat isi pierde din putere.

Aceasta planta poate fi folosita in caz de infectii pulmonare si urinare, artrita, sciatica si guta. In plus, este indicat pentru o stare generala de bine, dar si pentru efectiunile diuretice. Se mai foloseste pentru eliminarea viermisorilor in cazul copiilor, iar uleiul din hrean este un bun antibiotic, arata Digherbs.

In cazul unor rani infectate este recomandata o cataplasma de hrean. Acesta mai poate fi utilizat in caz de reumatism, bronsita si pericardita, dar si dureri in gat, scrie ziare.com. 

Hreanul mai poate fi intrebuintat pentru petele de pe piele sau pentru a stimula cresterea parului.

Totusi, ai grija, pentru ca, utilizat in mod necorespunzator, poate provoca iritatii pielii. In plus, uleiul esential din hrean este considerat periculos cand este folosit in cantitati mari. Daca vei incerca sa faci un amestec din ulei de hrean si apa, pe care sa o incalzesti la o temperatura mare, aceasta se poate transforma intr-o substanta toxica.

Tag-uri: hrean, radacinoase
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ