Uite ce o să se întâmple cu tine dacă mănânci PEŞTE frecvent

| 26 mai, 2014

Consumul de peste reduce riscul de boli pentru persoanele in varsta si contribuie la mentinerea unui stil de viata activ si sanatos.

Cercetatorii de la Institutul national pentru sanatate si nutritie din Japonia au rugat peste 1.000 de barbati si femei sa completeze un chestionar pentru evaluarea starii lor de sanatate fizice si mentale. Subiectii au fost chestionati cu privire la usurinta cu care folosesc reteaua de transport public, platesc facturi, isi viziteaza prietenii, dar si in legatura cu obiceiurile lor alimentare.

Persoanele care consumau proteine de origine animala, inclusiv peste, aveau un risc cu 39% mai redus de a suferi de afectiuni fizice sau psihice in urmatorii sapte ani. 

Proteinele sunt esentiale pentru formarea masei musculare, care protejeaza de caderi si fracturi, iar organismul le proceseaza si asimileaza mai greu pe masura ce imbatraneste. Prin urmare, persoanele in varsta au nevoie de o rezerva mai mare de proteine pentru a-si pastra starea de sanatate. 

Proteinele din peste sunt cele mai sanatoase, datorita celorlalte substante nutritive pe care le contine, cum ar fi acizii grasi Omega 3, care, printre altele, calmeaza durerile provocate de artrita si previn aparitia dementei senile. 

"Un consum mai mare de proteine ar putea contribui la mentinerea capacitatii functionale a persoanelor in varsta", se arata in studiul cercetatorilor japonezi, publicat in Journal of the American Geriatrics Society.

Tag-uri: boli, consum peste, peşte
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mai, 2014
domnita
actual -info -consum de peste
eu nu mai pot vedea toate reclamele ce ne indeamna la aconsuma peste,de parca a-r fi peste pe toate drumurile nu mai putem face un pas de atata peste .pe vremea impuscatului nu puteai cumpara un kil de tarate daca nu luai si un kil de peste acuma pestele costa aproape cat muschiul de vita

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ