Ce se va întâmpla când se va topi zăpada. Pericolul despre care nu ţi-a spus nimeni până acum

| 07 feb, 2014

Nametii de zapada murdara, pe care-i zarim la tot pasul, ne pot pune sanatatea in pericol, atrag atentia organizatiile neguvernamentale.

Bucurestiul, de pilda, este sufocat de troiene, unde s-a strans toata mizeria de pe strada, care odata cu topirea zapezii, va ajunge in aer. Chiar daca iarna a luat o pauza, autoritatile nu ar trebui sa-i urmeze exemplu, ci dimpotriva, sa profite de vremea buna si sa curete orasul, scrie stirileprotv.ro.

Vasile Lascar sau Baicului sunt doar doua dintre statiile de autobuz "marcate" prin munti de zapada murdara. Primariile de sector spun ca RATB raspunde de deszapezirea statiilor. Regia de transporturi sustine, insa, altceva:

"Deszăpezirea din staţiile RATB se execută de operatorii de salubritate. Pentru refugiile din staţiile de tramvai, RATB a angrenat 400 de lucrători în vederea deszăpezirii manuale."

Nici în staţiile de tramvai situaţia nu este diferită.

O altă problemă o reprezintă situaţia trotuarelor din Bucureşti. Ele nu sunt curăţate, iar pietonii sunt nevoiţi să o ia prin zăpadă.

Estimarile arata ca zapada plina de noroi ajunge, numai in Bucuresti, la sute de mii de metri cubi, iar ONG-urile sustin ca, prin topire, orasul va ramâne poluat.

Conform datelor furnizate de Eurostat in 2013, Bucurestiul este a doua cea mai poluata capitala din Europa, dupa Sofia.

In Bucuresti, se înregistrează anual, în medie, 92 de zile cu depăşiri ale nivelului admis de poluare, faţă de limita de 35 zile, prevăzută de normele europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ