Ce spun procurorii despre Adrian Sârbu

| 04 feb, 14:09

Procurorii DNA l-au reţinut preventiv pe Adrian Sârbu pentru 30 de zile sub acuzația de evaziune fiscală ȋn dosarul Mediafax Group. Sârbu este suspectat că a înfiinţat mai multe firme fantomă pe numele unor așa ziși întreprinzători, care nu au nici o legătură cu mass-media, pentru a evita să plătească angajaților taxe la stat.

Potrivit Româniatv.net, Adrian Sârbu deţine 87% din acţiunile SC Alerria Management Company SA, societate ce are 99,41378% din SC Mediafax SA, 95% din acţiunile SC Apropo Media SRL şi 50% din SC Mediafax Group SA (restul de 50 de procente fiind deţinute în cote egale de SC Mediafax SA şi SC Apropo Media SRL). Deși acesta nu deținea nicio funcție ȋn cadrul companiilor menționate, ȋn fapt, cuvântul lui Sârbu era lege pentru conducerea companiilor.

Citeşte şi: Procurorii cer arestarea lui Adrian Sârbu. La câte milioane se ridică prejudiciul

Toată șmecheria era făcută pentru ca Sârbu să nu plătească taxe la stat. Astfel, procurorii menționează că inclupatul „a hotărât înfiinţarea de societăţi în care să fie transferat capitalul, pentru a fi protejat de sistemul legislativ din România, care impunea obligativitatea achitării acestor taxe. Sistemul creat nu avea ca scop doar sustragerea de la plata către bugetul general consolidat al statului a taxelor şi impozitelor, ci şi utilizarea mai departe a sumelor de bani provenite din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în scopul plăţii de bonusuri pentru funcţiile de top ale societăţilor şi în special pentru inculpatul Sârbu Adrian”.

Prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului se cifrează la valoarea de 16.809.964 lei rezultat din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, la suma de 2.660.000 lei din săvârşirea infracţiunii de delapidare, fiind supusă spălării banilor suma de 2.893.607 lei, notează Româniatv.net.

Citește și: Până când, domnule Sârbu?

Ȋn ultimii ani, au apărut mai multe zvonuri că Adrian Sârbu șantaja oameni politici pentru a scăpa de taxe. Chiar premierul Victor Ponta a declarat ȋn septembrie 2014 că Sârbu l-a șantaj. „Ca prim ministru, am spus foarte clar cum am fost șantajat de un patron de media care mi-a spus că el i-a făcut pe toți președinți până acum și dacă vreau să mă facă și pe mine președinte, dar să nu-l pun să plătească taxe și impozite. Când i-am spus că nu mă interesează oferta sa și că aș vrea să plătească taxe și impozite, zi de zi sunt obiectul principal de atac al trustului de presă”.

Ce-i drept, Sârbu avea reputația că el l-ar fi făcut președinte de două ori pe Traian Băsescu. Astfel, s-ar explica de ce justiția l-a ocolit pe fostul șef al ProTV ȋn ultimii 10 ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 feb, 09:08
Adam
Afacere tip franciza
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
04 feb, 14:18
Palada Pufosul
"Ce-i drept, Sârbu avea reputația că el l-ar fi făcut președinte de două ori pe Traian Băsescu. Astfel, s-ar explica de ce justiția l-a ocolit pe fostul șef al ProTV ȋn ultimii 10 ani. "

din analiza frazei slugii lui Ponta,ziaristul Fane ,s-ar putea comenta si asa:

Ce-i drept, Sârbu are si reputația că nu l-ar fi făcut președinte pe Ponta in 2014. Astfel, s-ar explica de ce justiția l-a ocolit pe fostul șef al ProTV ȋn ultimii 10 ani si acum la inhatat?
intreb si eu,ca nu sunt angajatul lui Sultanescu,via Ghita...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ