Ce spune directorul Centrului de Transfuzii din Bucureşti despre tichetele de 1.000 de euro: "Încalcă legislaţia!"

| 13 aug, 18:42

Stimularea donatorului printr-o răsplată financiară pune în pericol siguranța sângelui, pentru că nu va fi sincer în discuția cu medicul și în completarea chestionarului dinainte de donare, a declarat directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din București, Doina Goșa.

”Donatorul de sânge, atunci când stă de vorbă cu medicul și completează chestionarul, trebuie să fie sincer și să răspundă la întrebări, pentru că noi nu putem face toate analizele din lume. El completează chestionarul de autoexcludere, care este foarte important, și nu e sincer dacă e motivat financiar. Poate ascunde lucruri și riscăm să dăm o pungă de sânge contaminat pacientului în stare critică la spital.”, a declarat Doina Goșa, potrivit Libertatea.

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a aprobat joi proiectul care prevede acordarea de 1.000 de euro sub formă de vouchere donatorilor de plasmă. Opoziția a acuzat primăria de încălcarea legii și a vorbit de „mită electorală” în plină campanie pentru alegerile din septembrie.

”Vor veni contaminați, necontaminați, să doneze plasmă convalescentă. Vor da năvală peste noi, vor veni din toată țara. 4.800 de lei este foarte mult, e o sumă nejustificată. Medicamentele se dau la aprozar? Îmi cumpăr vitamina C de 4.800 de lei?”, a declarat directorul Centrului de Transfuzii Sanguine București.

Potrivit Legii 282/2005 privind donarea de sânge, acesta este un act „nonprofit, voluntar, anonim și neremunerat”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ