Ce spune gura despre sănătatea ta

| 17 dec, 2013

Gura uscată, respiraţia urât mirositoare, dinţi "ciobiţi", toate sunt indicii că ceva nu este în regulă în organismul tău. Vezi ce spun simptomele gurii despre sănătatea ta!



Dacă ai dinţii ciobiţi...

Este posibil să suferi de bruxism, adică "scrâşneşti" din dinţi în timpul somnului. Mişcările maxilarului pot fi atât de violente încât dinţii se sparg uşor. Principala cauză a bruxismului este stresul, aşa că pentru a scăpa de el trebuie să înveţi cum să te relaxezi, dar poţi cere şi ajutorul stomatologului care să-ţi recomande o gutieră specială de purtat în timpul somnului.

Dacă ai respiraţia urât mirositoare...

Principala cauză ar fi igiena dentară deficitară. Dar dacă îţi îngrijeşti dinţii corect, trebuie să te gândeşti şi la alte cauze posibile, de exemplu probleme digestive sau chiar un diabet de tip II.

Dacă ai gingiile palide...

Este posibil să suferi de anemie, adică lipsă de fier. Alte simptome sunt oboseala, pielea palidă, pulsul rapid, insomnia. Dacă crezi că e posibil să ai anemie, adresează-te medicului.

Dacă ai un gust metalic în gură...

Asta poate însemna o lipsă de zinc, un mineral esenţial pentru buna funcţionare a papilelor gustative. Adresează-te medicului pentru un diagnostic clar şi tratament potrivit.

Dacă ai limba galbenă sau albă...

Este posibil să suferi de o infecţie bacteriană sau fungică, de exemplu o candidoză bucală. Din fericire, se tratează uşor, aşa că nu mai sta pe gânduri şi mergi la un consult.

Dacă ai afte...

... adică mici răni în interiorul gurii, nu trebuie să-ţi faci griji. Sunt dureroase, e adevărat, dar de obice trec de la sine în aproximativ o săptămână. Pot fi provocate de alimentele prea acide, de exemplu portocale sau roşii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ