Ce trebuie să faci ca să nu te îmbolnăveşti indiferent de anotimp

| 17 dec, 2013

Unii oameni par să nu se îmbolnăvească niciodată şi, în timp ce tu te plimbi cu nasul în batistă între medicul de familie şi farmacie, ei umblă fără căciulă în cap şi se simt minunat. Iată câteva secrete şi trucuri ale oamenilor sănătoşi. Cum să nu te îmbolnăveşti şi să te simţi bine, indiferent de anotimp.

Alternează apă caldă cu apa rece când faci duş

Duşurile reci îmbunătăţesc circulaţia, textura pielii, activează sistemul imunitar şi revigorează întregul organism.

Potrivit unui studiu recent al Universităţii din Berlin, un duş cu apă rece de câteva minute stimulează secreţia de glutationă, un antioxidant produs de propriul corp, care îţi dă o stare de bine.

Mănâncă usturoi

Multă lume evită usturoiul şi ceapa curde pentru că se tem de mirosurile neplăcute, dar usturoiul este foarte sănătos pentru organismul uman.

Usturoiul reduce colesterolul, ajută corpul să scape de infecţiile cu stafilococ şi este un antioxidant extrem de puternic.

Studii recente arată că oamenii care mănâncă usturoi regulat reduc la jumătate numărul de zile zăcute la pat atunci când răcesc. Nu vă fandosiţi şi consumaţi usturoi proaspăt, nu suplimente, deoarece procesul de producţie a extractelor poate reduce numărul de substanţe bune pentru organism.
Iaurtul face minuni pentru imunitate

Bacteriile probiotice din iaurtul natural au un impact pozitiv asupra mai multor boli gastrointestinale şi de nutriţie. Iaurtul consumat regulat scade tensiunea arterială şi colesterolul rău din sânge şi întăreşte sistemul imunitar.
Mănâncă mai puţin pentru mai multă sănătate

Un alt studiu recent a arătat că dacă mănânci mai puţin, eşti mai sănătos. O reducere cu 25% a porţiilor zilnice de mâncare reduce colesterolul rău, tensiunea arterială şi nivelul trigliceridelor. Atenţie mare la dietele stricte, deoarece lipsa vitaminelor şi mineralelor te poate îmbolnăvi, în loc să îţi crească imunitatea şi sănătatea. O cantitate adecvată de proteine şi legume şi fructe te va ajuta să reduci numărul de calorii fără să te înfometezi sau fără să te privezi de nutrienţi necesari.
Tag-uri: boli, iaurt, usturoi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ