Ce trebuie să faci ca să nu-ţi mai miroasă gura urât când te trezeşti

| 29 mai, 2014

Mirosul urat al gurii de dimineata, cunoscut si drept "halena" de dimineata, este un fenomen absolut normal. Iata care sunt cauzele si cand ar trebui sa-ti faci griji.

Respiratia urat mirositoare de dimineata este un fenomen normal si apare chiar daca te speli pe dinti seara, inainte de culcare si indiferent de ce ai mancat la cina.

Vinovate sunt bacteriile care se gasesc in mod normal in orice gura sanatoasa. Pe timpul zilei, cand mananci si vorbesti, productia de saliva este mai mare, astfel ca gura este oarecum "spalata".

Dar cand dormi, productia de saliva scade, asa ca gura se usuca si bacteriile se inmultesc. Acestea incep sa se hraneasca cu resturile de mancare ramase in gura, dar si cu saliva sau sputa, iar din acest proces rezulta un gaz urat mirositor.

Din fericire, mirosul dispare cand te trezesti si mananci, bei apa sau vorbesti. Studiile au dovedit ca spalatul pe dinti nu are niciun efect asupra halenei de dimineata.

Ce sa faci ca sa nu isi mai miroasa gura urat de dimineata

Din pacate, nu prea ai ce face. Insa mirosul poate fi mai puternic daca nu ai o igiena orala corespunzatoare. Inainte sa mergi la culcare foloseste ata dentara, spala-te pe dinti apoi clateste cu apa de gura. Cariile si bolile gingiilor pot da si ele un miros neplacut, asa ca ai grija sa le rezolvi la medicul stomatolog.

In general, mirosul urat al gurii de dimineata nu e un semn de boala, dar daca observi ca el se inrautateste brusc, inseamna ca e cazul sa consulti medicul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ