Ce spune UNSAR despre ancheta Consiliului Concurenţei de pe piaţa asigurărilor

| 27 iul, 18:47

Analiza care va fi realizată de Consiliul Concurenței pe piața asigurărilor va arăta că eventualele îngrijorări avute în vedere la deschiderea procedurii nu reprezintă o încălcare a regulilor de concurență, susțin reprezentanții Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), într-un comunicat de presă.

Aceștia au mai precizat că susțin existența unei concurențe puternice și efective pe piața de asigurări din România, cu respectarea legislației aplicabile. ”UNSAR are încredere că analiza ce va fi realizată de Consiliul Concurenței va arăta că eventualele îngrijorări avute în vedere la deschiderea procedurii nu reprezintă o încălcare a regulilor de concurență. 

UNSAR va colabora cu toată disponibilitatea cu Consiliul Concurenței în vederea clarificării și înlăturării eventualelor îngrijorări care au stat la baza deschiderii acestei proceduri”, a declarat, într-un comunicat, directorul general al UNSAR, Florentina Almăjanu.

Aceasta a precizat că inițierea unei investigații ”este modalitatea prin care Consiliul Concurenței analizează situații particulare în legatură cu care consideră că este nevoie de o explicație aprofundată”. ”De asemenea, realizarea de inspecții inopinate este o etapă preliminară standard în acțiunea Consiliului Concurenței, care are drept singur scop colectarea rapidă de informații. Deschiderea unei investigații nu are nicio semnificație în ceea ce privește vinovăția vreunei părți sau rezultatul final al procedurii de investigație”, a mai spus Florentina Almăjanu.

Potrivit acesteia, existența unei încălcări a regulilor de concurență poate fi constatată doar la finalul unei proceduri îndelungate atât în fața autorității de concurență, cat și în fața instanțelor competente, dacă este cazul. 

Consiliul Concurenței a declanșat, din oficiu, o investigație privind posibila încălcare a regulilor naționale și comunitare de concurență de către Media Xprimm, UNSAR, societățile de asigurare membre UNSAR, precum și alte societăți de asigurare.

În acest context, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat la B1TV că ancheta a pornit în urma unor suspiciuni ale Consiliului și nu în urma vreunei plângeri. ”Este o investigație pornită pe baza datelor Consiliului, nu e legată de o plângere venită din piață. Au apărut suspiciuni legate de comportamentul Uniunii Naționale a Societăților de Asigurări. Firmele au pus la punct un mecanism prin care furnizau date de piața, în unele cazuri erau date recente care avea valoare comercială”, a declarat Chirițoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ