Ce trebuie NEAPĂRAT să faci de Sfântul Ion dacă vrei să NU fii TRIST tot restul anului

| 07 ian, 10:48

Sfantul Ion, sărbătorit la 7 ianuarie, marchează inchiderea ciclului sarbatorilor dedicate Nasterii Mantuitorului.

Nici această zi nu este lipsită de obiceiuri şi superstiţii:

Sfantul Ioan Botezatorul este considerat ocrotitorul copiilor nou-nascuti, asa ca se spune ca orice bebelus care vine astazi pe lume va fi ocrotit de rele. Fiind cel care L-a botezat pe Hristos, Sfantul Prooroc Ioan are grija ca micutii sa fie protejati si sa nu moara nebotezati.

Pentru a te feri de boli pe tot parcursul anului, traditia cere sa te stropesti cu agheasma noua inca din primul moment in care te trezesti. De asemenea, traditia mai spune ca este bine ca si locuinta (exceptand baia) sa fie stropita cu agheasma, pentru a tine dezastrele la distanta.

Potrivit unei alte superstitii de Sfantul Ion, astazi trebuie sa faci tot posibilul pentru a-ti cultiva buna-dispozitie. Razi cu pofta, altfel risti sa fii deprimata tot anul si in casa ta sa domine tristetea!

Nu se bea vin rosu. Simbolizand sangele varsat de Sfantul Prooroc Ioan, traditia cere ca licorile si alimentele de culoare rosie sa fie excluse astazi.

Nici varza nu se bucura de o conotatie pozitiva; conform scrierilor sfinte, Sfantului Prooroc Ioan i s-a taiat capul pe o varza de 7 ori, asa ca varza (in special cea rosie) se adauga listei alimentelor interzise astazi.

Vinul alb, in schimb, este permis. In Romania exista zone in care inca se mai pastreaza traditia “Iordanitului femeilor”, cand toate femeile din sat sunt invitate sa se adune pentru a petrece. In zori, ele ies pe strada, iar obiceiul le permite sa ii ameninte pe barbati ca ii arunca in rau. Pentru a scapa de pericol, barbatii trebuie sa le ofere o carafa de vin alb consoartelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 ian, 12:23
Elena
job online
Căutam colaboratori pentru publicare anunţuri.
Se lucrează comod de acasă, maximum 3 ore pe zi, în funcţie de abilităţi.
Cerinţe: - calculator
- conexiune internet
- răbdare
- cunoştinţe minime PC
- seriozitate
- perseverenţă
Nu este necesară experienţa.Oferim instruire gratuită sub forma unor lecţii prin e-mail. Veţi trece mai întâi prin instruire apoi, dacă doriţi, veţi incepe să lucraţi.
Program part-time.
Important ! Lăsaţi mesajul cu textul "INFO " doar pe e-mail !
Acest proiect vizează piaţa americană a cărţilor electronice.
Pentru mai multe detalii, contactaţi imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
Oferim si solicităm seriozitate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ