Ce trebuie să faci la 20 de ani pentru a fi fericit la 30

| 10 oct, 2013

Poate crezi că ar trebui să citeşti o listă de cărţi, atent selectată de vreun profesor respectat, să vezi un anumit număr de filme sau să vizitezi nişte locuri simbol de pe planetă. Nici vorbă! Lucrurile de tipul acesta nu te vor ajuta prea tare când vei avea 30 şi ceva de ani, spun specialiştii de la Business Insider.

Primul lucru trecut în listă de jurnaliştii americani este legat de munca de acasă. Tinerii ar trebui să se orienteze către job-uri care le permit să muncească de acasă. Astfel, pot lucra nu numai fără multe bătăi de cap, ci şi, în principiu, de oriunde. Până la urmă e un mod simplu de a fi propriul tău şef. Atât timp cât munceşti de acasă, lucrurile funcţionează în favoarea ta, nu a unei companii.

Trage de fiare! Ştim că oamenii care arată bine obţin job-uri mai bune şi sunt avantajaţi în selecţia partenerilor. Dacă faci sport când ai 20 şi ceva de ani, nu doar că vei arata bine şi mai târziu, dar va fi mai uşor să faci sport după 30 şi ceva de ani, când oricum vei fi mai ocupat să îţi faci ordine în viaţă.

Mergi în vizită la rude şi păstrează legătura cu ele când ai timp. E adevărat că rudele nu ni le alegem, precum prietenii, însă legăturile de familie rezistă peste ani dacă sunt întreţinute. Dacă nu le întreţinem, e ca şi cum nu le-am avea. Gândeşte-te câţi unchi pe care nu-i cunoşti ai, câţi veri pe care nu i-ai mai  văzut din copilărie. Un studiu făcut la Harvard arată că cei mai fericiţi oameni sunt aceia care păstrează legătura cu cei de acasă, deşi suntem tentaţi să fugim cât mai departe.

Decât să fugi cât mai departe de casă, mai bine încercă cât mai multe job-uri, cât mai multe relaţii. Vezi ce ţi se potriveşte cel mai bine. Şi să nu crezi că lucrurile vor merge întotdeauna aşa cum vrei, dar se vor desfăşura în mare viteză. Ia-ţi viaţa suficient de în serios, astfel încât să poţi îndura uşor greşelile şi eşecurile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ