Ce trebuie să scrii în CV pentru a fi remarcat de angajatori

| 03 oct, 2013

Cu o concurenţă atât de puternică pe piaţa muncii, micile greşeli în CV-ul dumneavoastră pot face diferenţa între a reuşi sau nu la un interviu. Specialiștii din cadrul Rețelei Europene de Servicii pentru Ocuparea forţei de Muncă (EURES) oferă câteva sfaturi pentru un CV de succes.


 

 

Iată ce recomandă specialiștii în recrutare:

1. Verificaţi de două ori ortografia şi gramatica

Da, o spunem cu toţii, dar greşelile simple de ortografie şi gramatică din CV‑uri rămân încă cea mai frecventă nemulţumire reclamată de angajatori. Greşeli simple în CV vă trimit direct în teancul „Nu”, oricât de bune ar fi calificările şi experienţa dumneavoastră profesională. Cereţi cel puţin la doi prieteni sau membri ai familiei să vă citească şi să vă verifice CV-ul înainte de a-l trimite. Dacă vă depuneţi candidatura într-o altă ţară, încercaţi să găsiţi un vorbitor nativ care să vă verifice CV-ul.

2. Păstraţi CV-ul scurt

Majoritatea angajatorilor vor dispune numai de un minut sau aproximativ un minut pentru a arunca o privire pe CV-ul unui candidat. Dacă sunteţi proaspăt absolvent de liceu sau facultate şi aveţi deja un CV lung de opt pagini, angajatorii nu vor crede că aţi realizat atât de multe, vor considera numai că nu ştiţi să scrieţi clar şi concis. Verificaţi secţiunea Condiţii de viaţă şi de muncă pe portalul EURES pentru a avea informaţii specifice despre ţara în care vă trimiteţi candidatura sau creaţi‑vă propriul CV Europass în secţiunea Căutare CV-uri a Portalului mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă. 

3. Întrebuinţaţi cuvinte relevante

Asiguraţi-vă că CV-ul dumneavoastră este relevant pentru locul de muncă pentru care candidaţi. Dacă angajatorii solicită competenţe manageriale sau experienţă profesională anterioară, asiguraţi-vă că menţionaţi vizibil acest lucru în CV-ul dumneavoastră. Întrebuinţaţi cuvinte cheie, cum sunt „de conducere” sau „cu experienţă”, dar clarificaţi prin exemple de perioade în care aţi realizat aceste lucruri (vezi sfatul 5).

4. Evitaţi perioadele lipsă în CV

În contextul actual, este normal ca oamenii să aibă perioade lipsă între locurile de muncă ocupate, perioade în care şi-au căutat de lucru sau au călătorit. Regula generală este că nu trebuie să explicaţi perioadele lipsă cu o durată de maximum trei luni, dar trebuie să le explicaţi pe cele cu o durată mai lungă decât cea menţionată. Fiţi corecţi, dacă aţi petrecut şase luni în căutarea unui loc de muncă, scrieţi o propoziţie pentru a preciza acest lucru, angajatorii sunt mult mai înţelegători decât credeţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 oct, 2013
hahalera
Ce sa scrii...
ca ai master la Catania si sa trimiti cv-ul la Guvern :))
15 oct, 2013
Tudor
Ortografie = scriere corecta; Greseli de ortografie = pleonasm.
Inca mai caut punctul 5...
13 oct, 2013
Angela
raspuns pentru comentatorul Gelu
Draga Gelu,
N-ai inteles nimic :nu se spune si nici nu se scrie "da, asta obligat" ci corect " DA, ESTE ESTE OBLIGATORIU" , iar aici este vorba de CV nu CD ..... atentie ...C
"CD"-ul tau nu va putea fi bun niciodata daca nu te straduiesti nici macar aici sa scri corect!!!!!!
27 oct, 2013
xxxxx
C V
- Dar TUUUU......scrii corect ??
06 oct, 2013
ale
LA CARE SE MAI ADAUGA SPAGA, FARA DE CARE ORICAT AI FI DE BUN NU AI SANSE !
10 oct, 2013
gelu
Da...
Da,asta obligat,altfel oricat de bine pregatit ai fi si oricat de bine ti-ai face un CD ....,ce sa mai vorbim.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ