Ce trebuie să ştii înainte să cumperi ouă de la supermarket

| 09 mai, 2014

Stim cu totii ca ouale de tara, facute de gaini care cotcodacesc fericite in iarba, sunt mai bune decat cele produse de gaini crescute la baterie. Insa probabil ca multi dintre noi nu stiu ca diferentele, din punct de vedere nutritiv, sunt foarte mari.

Inainte de toate, trebuie sa stii ca fiecare ou este inscriptionat cu un cod negru sau rosu. Primul numar este cel mai important (exista 0, 1, 2 si 3) – acesta reprezinta felul in care sunt crescute gainile si calitatea oului.

Cele mai bune oua pe care le poti cumpara sunt, evident, cele ecologice. Acestea sunt marcate cu “0”.  Gainile care le produc sunt crescute in aer liber si hranite cu hrana ecologica.

Urmatoarele oua de calitate sunt cele “free range”, adica cele produse de gaini crescute la sol, care stau toata ziua in aer liber, insa hrana lor nu este certificata ecologic. Aceste oua sunt inscriptionate cu “1”.

Ouale marcate cu “2” vin de la gaini crescute la sol, dar in hale. De multe ori, conditiile nu sunt cele mai bune, iar alimentatia lor poate fi deficitara.

Ouale marcate cu "3" sunt produse de gaini crescute la baterie. Acestea isi traiesc viata intr-o cusca in care au la dispozitie mai putin decat suprafata unui format A4. Conditiile sunt extrem de stresante, iar hrana este slaba calitativ: cereale, cadavre de animale, produse chimice si antibiotice preventive.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mai, 2014
Daniel
Inainte de toate ziceati ceva de scrisul rosu si cel negru da' n-ati mai zis nimic. Ati lasat-o in aer, sa intelegem ca "va urma"?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ