Te-ai săturat de omletă şi ochiuri? Uite 10 feluri în care se mănâncă ouăle în jurul lumii

| 12 mai, 2014

Sunt printre cele mai hranitoare, versatile si accesibile ingrediente din lume. Nici nu e de mirare ca in mai toate culturile ouale stau la loc de cinste si sunt baza unor retete traditionale. Pe langa omleta si ochiuri, exista o multime de moduri prin care se pot savura.

1. Tamagoyaki, Japonia


Este un preparat care face ca omleta noastra sa para o joaca de copii. Arata ca o clatita si se face de preferat intr-o tigaie patrata. Se pune un strat de oua in tigaie. Cand e gatit, se impatureste si se pune la marginea tigaii. Apoi, se pune inca un strat de oua in suprafata tigaii care ramane. Cand e gata, se impatureste mai departe. Se continua apoi cu inca un strat.

2. Shakshuka, Tunisia
Ce este: Un preparat nord-african facut din oua ochiuri gatite intr-o tigaie plina cu sos de rosii, condimentata cu chilli, tumeric si chimion.



3. Oua en cocotte, Franta
O reteta traditionala de oua en cocotte este atat de delicioasa incat nu te vei satura cu o singura portie. Ouale sunt gatite in unt si smantana.

Citeşte mai mult pe foodstory.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ