Ce va însemna fuziunea Cosmote-Romtelecom pentru clienţi

| 07 oct, 2013

Fuziunea Romtelecom-Cosmote are ca scop crearea unui operator telecom integrat de top pe piaţa românească, spune Nikolai Beckers, CEO al Romtelecom şi Cosmote România, care explică ce va însemna această schimbare pentru clienţii din ţara noastră.

Vrem să fim operatorul telecom integrat nr. 1 în România, oferind întregul spectru de servicii IT&C pentru consumatorii individuali şi companii. Suntem singurii care putem face asta, pentru că avem activitate pe întregul lanţ de creare a valorii; suntem singurii care oferă servicii integrate fix-mobil. Trebuie să lucrăm un pic mai mult la educarea pieţei, dar vedem clar că potenţialul există", a spus Nikolai Beckers, într-un interviu pentru BusinessMagazin.

Întrebat e suficient loc pentru toţi operatorii de acum, managerul a răspuns că„numai o piaţă mare poate susţine patru jucători mari; va dispărea cel care n-o să-şi facă temele, cel care o să facă cele mai multe greşeli".

Majoritatea clienţilor Cosmote sunt actualmente în sectorul prepaid, reprezentând segmentul preponderent al clientelei rezidenţiale. „Vrem să evoluăm spre un eşalon superior al pieţei", afirmă Beckers. Romtelecom, în schimb, se adresează întregului spectru al pieţei, de la gospodăriile rurale la oficiali şi bancheri de top.

El a adăugat că o serie de mari operatori reuşesc să administreze întregul spectru al pieţei, aşa cum fac Deutsche Telekom în Germania sau France Telecom ori Telefonica în Spania. Este posibil şi să te adresezi fiecărui segment sub umbrela unui singur brand? Depinde de dimensiunea pieţei. Dacă ai o piaţă mare ca Germania, ai nevoie de sub-branduri; posibil şi în România, însă nu am luat încă o decizie."

Despre rebrandingul care ar urma să însoţească fuziunea dintre Romtelecom şi Cosmote spune că nu s-a fixat încă nici numele viitoarei companii şi îi invită în glumă pe cei prezenţi la MEET THE CEO să propună câteva nume, pe lângă cel al grupului Deutsche Telekom. „Sigur că ne gândim la asta, dar nu am luat încă o hotărâre, suntem în faza de explorare. Trebuie să discutăm şi cu Guvernul, trebuie apoi ca numele să fie aprobat şi de OTE şi de Deutsche Telekom."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ