Cea mai bună MESERIE e la Jandarmerie: au fost scoase la concurs 250 de locuri la şcolile militare

| 30 apr, 17:18

Jandarmeria scoate la concurs 250 de locuri la şcolile militare de subofiţeri jandarmi pentru tinerii cu vârsta de până în 27 de ani, absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat.

 

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române, pentru sesiunea 2015 - 2016 sunt scoase la concurs 125 de locuri în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgăşani, judeţul Vâlcea, şi tot atâtea locuri în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi "Petru Rareş" Fălticeni, judeţul Suceava, potrivit Agerpres.

Un stagiu complet de studiu durează doi ani, perioadă în care elevii vor beneficia de cazare şi masă în cadrul instituţiilor de învăţământ postliceale ale Jandarmeriei Române, precum şi de celelalte facilităţi ale acestora (baze sportive, săli internet, etc.).

La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofiţeri vor fi repartizaţi să îşi desfăşoare activitatea în unităţile Jandarmeriei.

Pentru înscriere sau informaţii suplimentare, tinerii interesaţi se pot adresa celei mai apropiate unităţi de jandarmi sau pot accesa pagina oficială a instituţiei, www.jandarmeriaromana.ro, precum şi site-urile celor două şcoli de subofiţeri, www.scoaladragasani.ro şi www.jandarmeriafalticeni.ro.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 7 august.

La concursurile de admitere pot participa băieţi şi fete care trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în ţara noastră, să cunoască limba română, scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie declaraţi apt din punct de vedere medical, fizic şi psihic, să aibă minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani, să aibă până în 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs.

Alte condiţii cerute sunt: să fi obţinut la purtare, pe durata studiilor liceale, media generală de minimum 8, să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ, să aibă înălţimea de minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ